Správa železnic: Opravená fasáda teplického nádraží se odhaluje v plné kráse

30.09.2023 16:13 | Tisková zpráva

První část rekonstrukce nádražní budovy v Teplicích se chýlí ke konci. Z památkově chráněného objektu pomalu mizí lešení, které dosud zakrývalo opravenou fasádu.

Správa železnic: Opravená fasáda teplického nádraží se odhaluje v plné kráse
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Stavební ruch se nyní přesunul zejména na 1. nástupiště, kde se pracuje také na historickém zastřešení. Hlavní část stavby skončí ještě letos, úplně hotovo bude v únoru příštího roku. Následně se stavbaři zaměří na vnitřní prostory rozlehlé nádražní budovy.

Stavba začala v srpnu loňského roku. Jejím cílem je obnova střechy a fasády památkově chráněné nádražní budovy včetně výměny oken a dveří. Renovací prochází také 1. nástupiště a jeho zastřešení.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

V současné době se provádějí restaurátorské práce na fasádě a nátěry ze strany ulice. Dokončuje se osazování oken, na objektu pošty pak probíhá montáž střechy. Začaly rovněž bourací práce u vstupních dveří, zároveň byla zahájena jejich výroba. V suterénu se upravují rozvody vzduchotechniky a elektroinstalace.

Největší objem stavebních prací ale v tuto chvíli probíhá na 1. nástupišti a jeho přístřešku, od srpna se zde proto koná výluka přilehlé staniční koleje. Dokončit už se podařilo nástupní plochu, osazeny jsou i první repasované historické litinové sloupy pro zastřešení nástupiště.

Celkové investiční náklady první fáze stavby dosahují 325 milionů korun. Zhotovitelem prací je společnost Chládek a Tintěra. Projekt je navržen ke spolufinancování Evropskou unií z prostředků Nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility; RRF).

Pro druhou etapu stavby, během které dojde ke kompletní rekonstrukci interiéru historické budovy, se v současnosti dokončuje projektová dokumentace.

Správa železnic se zítra připojí ke dni otevřených dveří ve vybraných městských objektech v Teplicích. V době od 10 do 15 hodin bude ve vestibulu nádraží otevřen informační stánek, ve kterém se zájemci dozví informace o rekonstrukci historické budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…