Správa železnic: Pokračuje modernizace vozového parku hasičů

05.06.2020 17:56

Přibližně 286 milionů korun chce Správa železnic investovat v letošním a příštím roce do modernizace vozového parku svého hasičského záchranného sboru. Jedná se o pokračování projektu z předchozích dvou let hrazeného Státním fondem dopravní infrastruktury.

Správa železnic: Pokračuje modernizace vozového parku hasičů
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

 

Cílem druhé etapy modernizace je náhrada již dosluhující patnáct a více let staré techniky, konkrétně kompletní obměna cisternových automobilových stříkaček CAS či doplnění a obměna vyprošťovacích automobilů VYA a automobilových jeřábů.

V rámci vypsané poptávky hledá Hasičský záchranný sbor (HZS) Správy železnic rovněž dodavatele kontejnerových nosičů a to z důvodu zavedení kontejnerového systému. „Tento systém zavádíme kvůli rostoucímu počtu speciálních technických prostředků sloužících k likvidaci mimořádných událostí různých charakterů a rozsahů. Současný systém není hospodárný ani účelný. Jeden nový kontejnerový nosič může zajistit dopravu více druhů kontejnerů podle typu zásahu,“ říká ředitel HZS Správy železnic Petr Vodička.

Nově tak dopravu kontejnerů zajistí dva až tři automobily místo současných osmi. Výhodou kontejnerového systému je nejen variabilita použití různé techniky na různé typy událostí bez potřeby rozšiřování počtu automobilů, ale také větší pracovní vytíženost automobilů – kontejnerových nosičů.

První vlna obnovy techniky HZS Správy železnic proběhla v letech 2018 a 2019, za přibližně 294,9 milionu korun bylo pořízeno 48 automobilů různých kategorií. Letos vozový park doplnily dva tahače s návěsem na přepravu těžké pásové vyprošťovací techniky v hodnotě 17,9 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…