Správa železnic: Ve Vsetíně začíná vznikat nový terminál

23.07.2022 11:16 | Tisková zpráva

Modernizace železniční stanice ve Vsetíně je v plném proudu. Po devíti měsících stavebních prací začínají růst základy nového dopravního terminálu, který nahradí stávající nádražní budovu.

Správa železnic: Ve Vsetíně začíná vznikat nový terminál
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Jedna z jejích částí už je odstraněná. Intenzivně se pracuje i na modernizaci železniční infrastruktury, v letošním roce se stavbaři zaměřují na úsek Vsetín – Ústí u Vsetína. Na této části trati se pracuje na železničním svršku a spodku, mostních objektech, zárubních a opěrných zdech, trakčním vedení a zabezpečovacím zařízení. Stavba zahrnuje i zajištění skalních svahů.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí

V polovině července došlo k dokončení 1. koleje, na práce ve stejném úseku navázala výluka 2. koleje, která potrvá do 22. prosince. Mimo těchto výlukových činností se budují nové silniční mosty v ulicích Na Lapači, Křivačkárna a Štěpánská. V rámci pozemních staveb vznikají krom samotného dopravního terminálu nové technologické objekty a tankovací stanice. Rekonstrukce kolejí ve stanici Vsetín bude následovat v příštím roce.

Cílem projektu je kompletní přestavba kolejiště a jeho nové dispoziční uspořádání. Ve stanici vzniknou čtyři nová nástupiště, na která bude bezbariérový přístup novým podchodem se schodišti a výtahy. Podchod se prodlouží na druhou stranu kolejiště ke stadionu Na Lapači a do obchodní galerie Na Smetance. Nově vzniklý odbavovací terminál bude sloužit jak pro železniční, tak i pro autobusovou dopravu.

Modernizace stanice Vsetín je jedním z devíti projektů, který letos uspěl v první výzvě Nástroje pro propojení Evropy (CEF). Příspěvek z tohoto dotačního programu Evropské unie byl schválen ve výši 2 099 962 576 Kč. Předpokládané celkové investiční náklady stavby činí 3 376 323 987 Kč bez DPH. Ukončení celé akce je plánováno na konec roku 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…