Správa železnic: Výpravní budovu na pražském hlavním nádraží zdobí historická drezína

29.05.2021 7:34

Správa železnic a Národní technické muzeum (NTM) dnes na pražském hlavním nádraží slavnostně představily multifunkční expozici s historickou drezínou Tatra.

Správa železnic: Výpravní budovu na pražském hlavním nádraží zdobí historická drezína
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Exponát ze sbírek NTM najdou zájemci v dolní části nové výpravní budovy mezi výstupy z metra ve směru na Václavské náměstí. Součástí expozice je i multimediální zařízení s informacemi o cenném historickém vozidle.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
„Dnešní otevření expozice s historickou drezínou navazuje na podpis memoranda o spolupráci, které jsme podepsali s Národním technickým muzeem v loňském roce. Jde o konkrétní příspěvek obou organizací k zachování kulturního dědictví na české železnici,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

„V rámci naší vzájemné spolupráce jsme poskytli zápůjčku velmi cenného exponátu drezíny Tatra. Zajistili jsme také odbornou manipulaci a dopravu vozidla z depozitáře NTM v Chomutově na pražské hlavní nádraží,“ sdělil generální ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr.

Bližší informace o vystavené historické drezíně Tatra se zájemci dozví z multimediálního zařízení, které bude současně sloužit i jako možnost pro komerční subjekty, aby celý projekt finančně i nefinančně podpořily. Správa železnic navíc hodlá poskytnout část prezentačního času zdarma neziskovým organizacím, nadacím, veřejně prospěšným organizacím či Magistrátu hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…