Správa železnic hledá zpracovatele dokumentací pro územní rozhodnutí a EIA pro druhou část VRT Moravská brána

23.11.2020 14:21

Správa železnic vypsala veřejnou zakázku na zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí (DÚR) a dokumentace EIA, řešící vlivy záměru na životní prostředí, pro druhou část vysokorychlostní trati z Přerova do Ostravy (VRT Moravská brána). Tu tvoří úsek z Hranic na Moravě do Ostravy-Svinova.

Správa železnic hledá zpracovatele dokumentací pro územní rozhodnutí a EIA pro druhou část VRT Moravská brána
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Hlavním cílem přípravné dokumentace bude navrhnout v rámci vládního konceptu rychlých spojení novostavbu vysokorychlostní trati v úseku od Hranic na Moravě do Ostravy-Svinova, který je přímým pokračováním prvního úseku VRT Moravská brána z Prosenic ke Hranicím na Moravě. Mimo DÚR vysokorychlostní trati je i v tomto případě součástí tendru také zpracování dokumentace vlivů záměru na životní prostředí (EIA) nebo zapracování požadavků dotčených úřadů a veřejnosti. Správa železnic může opět využít opci, do které zahrnula kroky potřebné k získání kladného stanoviska EIA nebo územního rozhodnutí.

Stavba zahrnuje mimo jiné propojení VRT do Hranic na Moravě od severu, napojení VRT do stanic Polanka nad Odrou a Ostrava-Svinov nebo do trati Ostrava-Svinov – Ostrava-Vítkovice, a to včetně nezbytných souvisejících úprav stávající infrastruktury. Pro zajištění bezproblémového provozu na nové VRT se počítá s návrhem speciálního střediska údržby VRT v areálu stanice Ostrava-Vítkovice.

Výběr zpracovatele této dokumentace je, stejně jako u dalších úseků VRT, založen na aplikaci metody Best Value Approach/Best Value Procurement (BVA/BVP), která staví do popředí zejména kvalitu plnění, a ne pouze nejnižší nabízenou cenu.

Předpokládaný termín splnění hlavní části veřejné zakázky je stanoven na 14 měsíců od účinnosti smlouvy o dílo uzavřené s vybraným dodavatelem. Tato doba může být prodloužena v závislosti na případném využití opcí. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí až 320 milionů korun v případě využití veškerého možného opčního plnění. Bez využití opcí se jedná o 224 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…