Správa železnic prodlouží podchod v Benešově

14.03.2021 19:27

Správa železnic hledá zhotovitele prodloužení stávajícího podchodu ve stanici Benešov u Prahy. Díky realizaci tohoto projektu dojde ke zvýšení bezpečnosti a komfortu cestujících i k lepšímu napojení západní části města na železniční stanici a autobusové nádraží. Odhadovaná cena stavby je 37 866 000 korun, hotovo má být do konce letošního roku.

Správa železnic prodlouží podchod v Benešově
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Podchod ve stanici Benešov u Prahy zajišťuje v současnosti přístup od výpravní budovy a autobusového nádraží na ostrovní nástupiště č. 2 a 3. V rámci stavby dojde k jeho prodloužení pod celým kolejištěm, propojí se tak západní předměstí včetně přístupu k zámku Konopiště s východní částí města. Délka nové části podchodu bude 45,5 metru, šířka čtyři metry, podchod bude ukončen výstupním objektem spolu se schodištěm a výtahem pro zajištění bezbariérového přístupu.

Součástí této stavby bude i doplnění orientačního a informačního systému v celé stanici. Konkrétně se jedná o hmatové prvky pro osoby se smyslovým postižením zraku včetně akustických majáčků. Také dojde k osazení nových tabulí informačního systému v provedení LED grafických displejů. Stavba je také koordinována s investicí města nazvané Pěší napojení prodloužené části podchodu v ŽST Benešov, která má za úkol zajistit komfortní propojení s ulicí Jana Nohy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…