Správa železnic vybrala projektanta modernizace trati z Plzně do Chotěšova

02.11.2021 13:00 | Tisková zpráva

Projektovou dokumentaci pro plánovanou modernizaci traťového úseku z Plzně do Chotěšova vypracuje společnost Metroprojekt Praha. Úspěch ve veřejné zakázce jí zajistila nabídka ve výši 78 milionů korun.

Správa železnic vybrala projektanta modernizace trati z Plzně do Chotěšova
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Stavba byla vybrána jako jeden z pilotních projektů Správy železnic pro zpracování v režimu BIM. Úsek ležící na trati z Plzně do Domažlic projde elektrizací, současně se zrekonstruují stanice Vejprnice a Nýřany a zastávka v Tlučné. Realizace prací je plánována v letech 2023 až 2025.

Vybraný dodavatel vypracuje projektovou dokumentaci pro stavební povolení a pro provádění stavby. Zajistí rovněž kompletní majetkoprávní vypořádání a všechny doklady a podklady k tomu, aby mohla být zahájena samotná realizace stavby. Projektové práce jsou spolufinancovány z prostředků Evropské unie, konkrétně z Nástroje pro propojení Evropy (CEF).

Projektovaná stavba se napojí na začátku v plzeňské lokalitě Nová Hospoda a na konci v zastávce Zbůch v obvodu nové stanice Chotěšov na rovněž připravovanou novostavbu trati z Plzně do Stoda. Ta bude sloužit zejména spojům osobní dálkové dopravy a nákladním vlakům. Modernizovanou trať přes Nýřany pak využijí kromě nákladních vlaků zajišťujících místní obsluhu také přímé elektrické osobní vlaky na ramenech Rokycany/Nepomuk – Plzeň – Heřmanova Huť/Stod.

Nová nástupiště ve stanicích Vejprnice a Nýřany budou dlouhá minimálně 170 metrů. Přínosem pro nákladní dopravu pak bude vybudování předjízdných kolejí pro křižování souprav o délce až 740 metrů. Součástí stavby bude také výstavba systému ETCS. Maximální traťová rychlost se zvýší na 125 km/h pro klasické soupravy, vlaky s naklápěcí skříní budou moci jet až 145 km/h.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…