Správa železnic zahajuje rekonstrukci výpravní budovy v Písku

11.03.2021 18:47

Výpravní budova v železniční stanici Písek se výrazně přiblíží svému historickému vzhledu. Umožní to její celková rekonstrukce, kterou právě zahajuje Správa železnic.

Správa železnic zahajuje rekonstrukci výpravní budovy v Písku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Výsledkem investice s celkovými náklady ve výši 54 milionů korun bude dále zvýšení komfortu pro cestující, úprava přilehlého okolí a zlepšení návaznosti na ostatní druhy dopravy.

Kompletní rekonstrukce zahrnuje úpravu a zateplení fasády, která se zároveň doplní o zdobné prvky. Vymění se okna, dveře a střecha. V 1. podlaží, které slouží především k zajištění provozu a služeb pro cestující, se díky změně dispozic zefektivní využití prostor.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Například dojde k přesunutí veřejných toalet do bezprostřední blízkosti čekárny. Ve 2. podlaží se zrekonstruují prostory bytových jednotek a podkroví budovy, které tak bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. Vstup do budovy a na 1. nástupiště bude plně bezbariérový, zajistí ho dvě nové rampy.

Namísto jednopodlažního objektu, který je nyní k budově přidružen, vzniknou parkovací stání, chodník a zatravněná plocha. Další stání pro auta a kola vzniknou podle architektonické studie města v přednádražním prostoru, kde současně dojde k úpravě autobusových zastávek a chodníků.

Tato akce bude koordinována nejen s rekonstrukcí výpravní budovy, ale i připravovanou modernizací trati Nemanice – Protivín – Písek město, která bude mimo jiné řešit i vyústění plánovaného podchodu a přístup na nástupiště ve stanici.

Zhotovitelem prací bude společnost EDIKT, jejich dokončení se předpokládá příští rok v červenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…