Správa železnic zavádí nové systémy od SAP, připravuje se na změny v Česku a EU

11.09.2023 22:07 | Tisková zpráva

Správa železnic se jako jedna z prvních společností veřejného sektoru připravuje na přechod ze stávajícího systému SAP ECC 6.0 na novou verzi SAP S/4HANA. Veřejná zakázka na výběr implementátora byla vyhodnocena v červnu, následně proběhne implementace nové verze, kterou provede konsorcium společností Sabris a gD-team.

Správa železnic zavádí nové systémy od SAP, připravuje se na změny v Česku a EU
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Samotná implementace v prostředí Správy železnic bude probíhat od letošního září do dubna 2025, kdy nastane kompletní obměna dosud využívaného systému SAP za jeho novou verzi.

Implementaci nového systému vnímá Správa železnic jako šanci pro standardizaci a digitalizaci procesů do jednotného ekonomického informačního systému. Nově budou dostupné procesy materiálového hospodářství, údržby spravovaného majetku a prodeje.

SAP S/4HANA podporuje všechny moderní trendy, práci v procesně přívětivějším webovém prostředí a jednodušší integraci na externí systémy. Na straně Správy železnic je implementace v gesci Správy železniční telematiky, která zajistí propojení procesních týmů s dodavatelským konsorciem tak, aby systém splňoval všechny požadavky organizace.

„Věřím, že implementace systému přinese výrazný nárůst v kvalitě firemního informačního systému a tím i pohodlnější a efektivnější práci našich kolegů,“ uvádí za Správu železnic ředitel Správy železniční telematiky David Miklas.

Integrovaná platforma umožňuje Správě železnic přejít na inovativní řešení, které přinese státní organizaci nové nástroje pro řízení podnikových procesů a podrobné analýzy dat. Implementace SAP S/4HANA přináší řadu výhod včetně rychlejšího zpracování dat a zvýšené flexibility v adaptaci na nové změny v České republice a v Evropské unii.

„Veřejný sektor je z pohledu konkurenceschopnosti České republiky stejně klíčový jako ten soukromý. Proto každý krok směřující k modernizaci systémů nebo sjednocení platforem znamená i zjednodušení práce pro zaměstnance a kvalitnější spolupráci s obchodními partnery. Správa železnic tak jde příkladem dalším státním institucím, které zatím o nových systémech uvažují,“ říká generální ředitelka SAP ČR Hana Součková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…