Správa železniční dopravní cesty: Stavební povolení na rekonstrukci Kliniky nabylo právní moci

22.10.2019 10:58

Objekt bývalé plicní kliniky v pražské Jeseniově ulici projde v následujících měsících rekonstrukcí. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) získala potřebné územní rozhodnutí a stavební povolení. Práce odstartují prakticky okamžitě a potrvají do konce příštího roku.

Správa železniční dopravní cesty: Stavební povolení na rekonstrukci Kliniky nabylo právní moci
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Z objektu bude po potřebném vyčištění a provedení bouracích prací využita prakticky pouze hrubá stavba se stávajícím nosným systémem. Pomocí příček vzniknou nové dispozice, osadí se nová okna a dveře. Současně se vybuduje bezbariérový přístup do budovy i v jejím interiéru, a to pomocí osobního výtahu. Součástí stavebních prací bude také nástavba v severní části podkroví, nová střecha a fasáda.

V hlavní části budovy, přesně v souladu s územním plánem hlavního města Prahy, vzniknou prostory občanské vybavenosti. Jedná se o více než polovinu z celkové plochy, která bude sloužit jako ordinace praktických lékařů a také jako působiště Domu dětí a mládeže v Praze 3 – Ulita. Jejich cílem je v místě vybudovat Středisko techniky zaměřené nejen na odborné kroužky (modeláři, robotika) a kurzy, ale i na programy pro školy nebo akce pro veřejnost.

Zbývající část pak bude sloužit SŽDC jako administrativní objekt s kancelářemi. Z nevyhovujících provizorních prostor se do nově zrekonstruované budovy přestěhuje část pracovníků SŽDC.

Zhotovitelem rekonstrukce je společnost Proxima. Celková cena prací činí 48 milionů korun. Dokončení se předpokládá v prosinci příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…