Správa železniční dopravní cesty: Vlaky se vrátily na opravenou trať Železný Brod – Tanvald

02.12.2019 20:29

Oprava trati ze Železného Brodu do Tanvaldu probíhala od začátku září. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zde kromě prací na železničním svršku a spodku provedla také úpravu nástupišť ve stanici Velké Hamry a v dalších třech zastávkách. Celková hodnota prací dosahuje 409 milionů korun.

Správa železniční dopravní cesty: Vlaky se vrátily na opravenou trať Železný Brod – Tanvald
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Nepřetržitá výluka mezi Železným Brodem a Tanvaldem se uskutečnila od 2. září do 30. listopadu. Během ní došlo k souvislé výměně kolejnic a také dřevěných pražců, které nahradily ocelové ve tvaru Y. Opravená kolej je po svaření v celém úseku bezstyková, umožňující pohodlnější jízdu vlakem. 

Součástí projektu byla i oprava sedmi mostů, stejného počtu propustků a jedné opěrné zdi. Realizovány byly také opravy přejezdových konstrukcí na celkem šesti úrovňových kříženích, a to včetně železničního spodku. Kromě toho se obnovil systém odvodnění. Pozitivem pro cestující jsou upravená nástupiště ve stanici Velké Hamry a v zastávkách Spálov, Jesenný a Návarov.  

Po celkovém dokončení stavby v červnu příštího roku dojde ke zvýšení traťové rychlosti pro některé typy vozidel až na 75 km/h. Zčásti byla zvýšena již 1. prosince v souvislosti se zahájením zkušebního provozu. Umožnila to mimo jiné i úprava zabezpečovacího zařízení. 

Zhotovitelem prací na úseku dlouhém 15,95 km byla Společnost ŽeBroTa tvořená firmami HROCHOSTROJ a.s., Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., GJW Praha spol. s r. o., N+N Konstrukce a dopravní stavby Litoměřice, s.r.o. a Prodin a.s. 

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…