SsČR: Jestli ODS myslí podporu podnikání vážně, je načase přestat „chlubit se cizím peřím“

16.05.2013 13:08

Prohlášení Strany soukromníků ČR k deregulačnímu balíčku ODS

SsČR: Jestli ODS myslí podporu podnikání vážně, je načase přestat „chlubit se cizím peřím“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

ODS v úterý představila plán, jak ulevit živnostníkům. Na ministerstvu průmyslu a obchodu vzniká tzv. „deregulační balíček“, který by měl snížit administrativní zátěž. ODS jej chce uvést do praxe v červnu. Tento balíček by měl obsahovat např. zrychlené odpisy investic , sjednotit podávání daňového přiznání a sociálního a zdravotního pojištění na jednom místě na finančním úřadě,měl by rušit povinnost nosit u sebe pracovní smlouvu, odstranit smluvní pokutu 250 tisíc korun za nelegální zaměstnávání a měl by rušit povinné zdravotní prohlídky zaměstnanců.

Nepochybně se jedná o pozitivní kroky, avšak nedostatečné. Je nutné ODS připomenout, že to byla právě Strana soukromníků ČR, která iniciovala na MPO ČR vznik Expertní komise pro snižování administrativní zátěže , práci této komise řídila a odvedla obrovský kus práce. Za dobu fungování této komise bylo připraveno 145 námětů, z nich bylo 30 kladně vyřešeno. Velkým překvapením pro všechny však bylo to, že nový náměstek na MPO ČR Hajdušek po svém příchodu práci této komise ukončil a Expertní komisi, za souhlasu ministra Kuby, rozpustil. Následně ODS přichází se svým deregulačním balíčkem, který neřeší největší problémy a je spíše marketingovým tahem, jak nalákat živnostníky mezi své voliče.

Strana soukromníků ČR proto opakovaně vyzývá ODS a další strany vládní koalice, aby začaly řešit zásadní věci a problémy, které komplikují podnikání v této zemi . SsČR dlouhodobě prosazuje například to, aby se DPH odvádělo pouze ze zaplacených faktur, aby byla stanovena 30 denní splatnost faktur, aby byly zakázky dostupné i pro živnostníky, malé a střední firmy . V případě, že ODS myslí podporu podnikání v této zemi opravdu vážně, je načase přestat „chlubit se cizím peřím“ a zahájit konstruktivní dialog. Nesmíříme se s tím, že politické vykrádání myšlenek jiných se u ministra Kuby už stává tradicí.

JUDr. Rostislav Senjuk Mgr. Aleš Hemer
Předseda SsČR Místopředseda SsČR

Rudolf Baránek Petr Bajer
1.místopředseda SsČR Místopředseda SsČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana soukromníků ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…