Stánek Kovosvitu na MSV navštívili premiér Babiš a ministryně Schillerová

08.10.2019 10:38

Těsně před uzavřením prvního dne Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně navštívila stánek společnosti Kovosvit MAS vládní delegace v čele s premiérem Andrejem Babišem a ministryní financí Alenou Schillerovou. Premiéra po výstavišti doprovázel Oldřich Paclík, ředitel Svazu strojírenské technologie. Vzácné hosty na stánku přivítal Libor Kuchař, předseda představenstva a generální ředitel Kovosvitu MAS. Přítomen byl též Jaroslav Strnad, majitel průmyslové skupiny CE Industries.

Stánek Kovosvitu na MSV navštívili premiér Babiš a ministryně Schillerová
Foto: Kovosvit MAS
Popisek: Kovosvit MAS

Generální ředitel Libor Kuchař představil vládní delegaci exponáty vystavené na stánku Kovosvitu MAS. Jde především o zbrusu nový soustruh KL 435, který má letos v Brně výstavní premiéru. Tradiční výrobce na stánku prezentuje i loni představený soustruh KL 285, který letos přivezl v maximální možné konfiguraci s osou Y a protivřetenem. High-tech stroje v Brně prezentuje pětiosé vertikální obráběcí centrum MCU 450. Oldřich Paclík při této souvislosti upozornil premiéra, že všechny vystavené stroje jsou produktem vlastního vývoje Kovosvitu a spolupráce s akademickou sférou.

Kovosvit MAS veletrh

„Panu premiérovi jsem stručně představil historii Kovosvitu, náš výrobní program i vystavené novinky. Informoval jsem ho, že máme vlastní slévárnu. Pan premiér se zajímal, jaké obrobky lze na jednotlivých strojích vyrábět a jestli dodáváme stroje do automotive. Sdělil jsem mu, že pouze okrajově, že naším typickým odběratelem jsou nástrojárny, nicméně i tak jsme v letošním roce zaznamenali pokles poptávky po našich strojích řádově o 15 až 20 procent,“ přiblížil obsah svého rozhovoru s premiérem Libor Kuchař.

Kovosvit MAS veletrh

Kovosvit MAS patří mezi tradiční vystavovatele na brněnském veletrhu. Letos společnost z jihočeského Sezimova Ústí slaví 80. výročí od svého založení českým podnikatelem Janem Antonínem Baťou. Na veletrhu vystavuje společnost kromě tří strojů umístěných na vlastním stánku ještě tříosé vertikální obráběcí centrum MCV 800 na stánku společnosti Heidenhain. Další tři obráběcí stroje s různými řídícími systémy zapůjčil Kovosvit MAS Svazu strojírenské technologie. Přímo na MSV na nich probíhá finále soutěže studentů v programování. Stánek Kovosvitu MAS se nachází v pavilonu P.

 

O společnosti Kovosvit MAS, a. s.
Společnost má téměř osmdesátiletou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality. V září roku 2016 vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATION. Přestože INDUSTRY INNOVATION spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…