Starostkou České obce sokolské zvolena Hana Moučková

23.06.2013 9:27

O víkendu 22.-23. června jednal 10. sjezd České obce sokolské.

Starostkou České obce sokolské zvolena Hana Moučková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sokolíci procvičují tělo

V Praze byl v sobotu zahájen dvoudenní sjezd České obce sokolské, který hodnotí výsledky za uplynulé tříleté funkční období, které bylo výrazně poznamenáno změněnými vnějšími podmínkami – zejména v souvislosti s hospodářskou krizí a situací ve společnosti Sazka.
 
V podvečer prvního dne jednání sjezdu se sešel na svém 1. zasedání Výbor ČOS, který zvolil nové Předsednictvo ČOS. Výbor zvolil starostkou České obce sokolské Hanu Moučkovou, 1. místostarostou Oldřicha Lomeckého a místostarostou Jiřího Juřenu. Jednatelem ČOS byl zvolen Miroslav Kroc, náčelníkem ČOS je Petr Svoboda, náčelnicí Lenka Kocmichová, předsedou odboru sportu ČOS Petr Syrový a vzdělavatelem ČOS Zdeněk Mička. Dalšími členy třináctičlenného Předsednictva byli zvolení Josef Těšitel, Helena Rezková, Pavel Kramoliš, Martin Vlk a Tomáš Kučera.
 
Jako hosté se sobotního sjezdu zúčastnili náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy Jan Kocourek, předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a Zdeněk Ertl, předseda Sdružení sportovních svazů ČR, kteří ve svých příspěvcích sjezd pozdravili, ocenili význam České obce sokolské v dnešní společnosti a v českém sportovním prostředí a rovněž se zmínili o změnách, k nimž v současném českém sportovním prostředí dochází, a to zejména v oblasti financování českého sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

16:05 AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

Míra rizika úpadku cestovní kanceláře činí 0,1 %. V loňském roce zkrachovala pouze 1 z celkového poč…