Státní hrad Šternberk zve na Víkend v renesančních kostýmech

04.08.2017 8:06

Státní hrad Šternberk zve všechny návštěvníky na Víkend v renesančních kostýmech. Jedna z nejnavštěvovanějších akcí roku se uskuteční v sobotu 5. srpna 2017 od 14 do 18 hodin a v neděli 6. srpna 2017 od 10 do 18 hodin.

Státní hrad Šternberk zve na Víkend v renesančních kostýmech
Foto: hrad-sternberk.cz
Popisek: Státní hrad Šternberk

Průvodci oblečeni v historických kostýmech provedou návštěvníky celým hradem. Připraveny budou nejen informace z historie hradu, ale i mnoho zajímavého o historii módy a oblékání. Vstupné na prohlídky činí 160 Kč pro dospělé osoby, studenti a senioři zaplatí 110 Kč a rodinné vstupné za dvě dospělé osoby a až tři děti činí 430 Kč.

V hodovním sále hradu bude připravena půjčovna kostýmů pro veřejnost. Dospělí návštěvníci i děti mohou vybírat z více jak 50 dobových kostýmů. Netradiční snímky do rodinného alba si lze pořídit vlastním fotoaparátem nebo se nechat vyfotit fotografem. Přímo v hodovním sále bude připraven profesionální fotokoutek Future-foto-fun vybavený moderní technologií dotykového fotozrcadla s možností přímého tisku fotografií včetně zajímavých grafických podkladů. Půjčovné kostýmů činí 50 Kč za osobu, za 4 člennou rodinu zaplatíte 150 Kč.

Vrcholem víkendu bude sobotní módní přehlídka renesančních šatů. Přehlídka se uskuteční na nádvoří hradu a její začátek je naplánován na 17 hodin. Přehlídku zajišťuje umělecká agentura History of fashion.

Chcete-li si vyzkoušet historické kostýmy, pořídit si atraktivní fotografie nebo se dozvědět více o historii módy, navštivte o víkendu 5. - 6. srpna 2017 státní hrad Šternberk. Je pro vás připraven program Víkend v renesančních kostýmech. Těšíme se na vaši návštěvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…