Státní plavební správa spustila novou mobilní aplikaci pro veřejnost

30.07.2020 9:15

Státní plavební správa zpřístupnila pro širokou plaveckou veřejnost novou mobilní aplikaci s názvem "LAVDIS mobile“. Fanoušci plavby v ní naleznou informace o vodních cestách, jejich aktuálním stavu a další informace týkající se vodní dopravy. Aplikace je již dostupná pro operační systém Android, v následujících dnech si ji budou moci nainstalovat i uživatelé telefonů s operačním programem iOS.

Státní plavební správa spustila novou mobilní aplikaci pro veřejnost
Foto: Státní plavební správa
Popisek: Státní plavební správa

Obsahem aplikace jsou schémata vodních cest, plavební informace včetně omezení plavby, plavební mapy zahrnující důležité plavební objekty na vodní cestě, vodní stavy a průtoky včetně omezujících vodních stavů. Dále se uživatelé dozvědí aktuální provozní informace o plavebních komorách, k dispozici jsou i kontaktní informace přístavů a souhrn správních aktů vydaných Státní plavební správou týkajících se vodní dopravy.

„Mobilní aplikace byla vyvinuta v rámci správy Geoportálu a Říčních informačních služeb (RIS), jichž je Státní plavební správa správcem. Zdrojová data k nové aplikaci zajišťovali zaměstnanci úřadu a vývoj samotné aplikace trval necelý rok,“ říká ředitelka Státní plavební správy Klára Němcová.

Nová mobilní aplikace je dalším digitalizačním projektem, který se v oblasti vnitrozemské plavby v poslední době uskutečnil. Na začátku roku Státní plavební správa představila webovou aplikaci (ZDE), která umožňuje podat žádost o vydání průkazu způsobilosti k vedení malého plavidla z pohodlí domova, bez nutnosti návštěvy úřadu.

Uživatelé mobilních telefonů s operačním systémem Android mohou aplikaci získat prostřednictvím Google Play (ZDE).

Státní plavební správa je správním úřadem, v jehož působnosti je dozor nad bezpečností plavebního provozu, vydávání všech průkazů způsobilosti k vedení plavidel, schvalování technické způsobilosti plavidel a správa systému Říčních informačních služeb. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…