Státní podnik DIAMO převzal Hlavní báňskou záchrannou stanici v Ostravě

04.12.2020 21:11

Od 1. prosince 2020 má Hlavní báňská záchranná stanice (HBZS) v Ostravě nového vlastníka, kterým se stal státní podnik DIAMO. Stanici odkoupil od společnosti OKD v návaznosti na usnesení vlády č. 949 z 21. září 2020.

Státní podnik DIAMO převzal Hlavní báňskou záchrannou stanici v Ostravě
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Do obchodního rejstříku byl 29. října 2020 zapsán nový odštěpný závod pod státním podnikem DIAMO – o. z. HBZS, do kterého bude Hlavní báňská záchranná stanice po odkoupení téměř beze změny transformována, včetně všech 143 zaměstnanců.

„Ředitelem závodu HBZS jsem jmenoval dlouholetého ředitele společnosti OKD HBZS pana Ing. Josefa Kaspera. Celý proces jsme po schválení akvizice dozorčí radou státního podniku a následně i zakladatelem završili podpisem smlouvy o koupi závodu dne 30. listopadu 2020. Věřím, že nejen pro státní podnik bude závod HBZS velkým přínosem,“ uvedl Ludvík Kašpar, ředitel státního podniku DIAMO.

Státní HBZS bude nadále pracovat pro společnost OKD. Záměrem státního podniku je i její začlenění do složek integrovaného záchranného systému. Aktivně se také zapojí do státním podnikem DIAMO prováděného útlumu hlubinného hornictví v ostravsko-karvinském revíru. Aktivní zapojení státní HBZS do realizace prací souvisejících s likvidací jednotlivých dolů přispěje k bezpečnému a odbornému provedení likvidačních prací v rámci útlumu bývalých dolů OKD.

Hlavní báňská záchranná stanice byla součástí dceřiné firmy OKD, a.s. Hlavním úkolem báňských záchranářů je provádět práce a rychlé účinné zásahy k záchraně lidských životů a majetku při závažných provozních nehodách včetně poskytování první pomoci v podzemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…