Státní podnik Lesy ČR koupí Vaše lesy

12.11.2016 20:58

Pro všechny vlastníky lesa, kterým záleží na stavu porostů, jež zdědili, získali v restitucích nebo o které se třeba jen nemohou starat, je určena nabídka Lesů ČR. Podnik má zájem o nákup lesních pozemků. Nabídněte je.

Státní podnik Lesy ČR koupí Vaše lesy
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V roce 2013 spravovaly Lesy České republiky celkem 1,3 miliony hektarů státních lesů. V posledních čtyřech letech vydaly v rámci církevních restitucí 122 tisíc hektarů. Podnik chce tedy oslovit všechny majitele lesů v zemi, odkoupit od nich vhodné porosty a postupně tak opět navýšit výměru státních lesů. Cílem tohoto dlouhodobého procesu je sjednocení a zlepšení stavu lesů v zemi, zachování jejich půdoochranných, vodohospodářských a rekreačních funkcí a zvýšení ekologické stability krajiny. Ideální lesy, které chce podnik odkoupit, mají výměru přesahující tři souvislé hektary nebo přímo navazují na státní lesy. Zájem je také o mladší porosty, a to v případě, kdy takové pozemky splní arondační kritéria. Jejich odkoupením se významně sjednotí majetkové držby, ucelí se hranice a scelí státní lesní pozemky.

Lesy ČR jsou garantem efektivního a vůči životnímu prostředí šetrného hospodaření v lesích bez snahy o krátkodobou návratnost vložených investic. Hospodaří tak, aby zajistily do budoucna zdravé lesní porosty s fungujícím ekosystémem.

Vlastníci lesních pozemků se mohou se svou nabídkou obrátit na místní lesní správy, nebo mohou rovnou využít e-mail: lesycr@lesycr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …