Státní úřad pro jadernou bezpečnost: Novelizace právní úpravy zákazu chemických zbraní

06.12.2020 21:31

Po více než dvou letech práce byl úspěšně dovršen proces novelizace právní úpravy zákazu chemických zbraní v České republice.

Státní úřad pro jadernou bezpečnost: Novelizace právní úpravy zákazu chemických zbraní
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Ve Sbírce zákonů právě vyšla pod č. 459/2020 Sb. vyhláška o provádění opatření souvisejících se zákazem chemických zbraní, která navazuje na poslední rozsáhlou novelu zákona č. 19/1997 Sb., o některých opatřeních souvisejících se zákazem chemických zbraní a o změně a doplnění zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 140/1961 Sb., trestní zákon, ve znění pozdějších předpisů.

Tato vyhláška nahrazuje dosavadní vyhlášku č. 208/2008 Sb., kterou se provádí zákon o některých opatřeních souvisejících se zákazem chemických zbraní. Oproti dosavadní vyhlášce není nová vyhláška obsahově příliš odlišná, obsahuje však řadu dílčích změn, přičemž dochází k její celkové modernizaci a ke sjednocení terminologie se zákonem. Došlo k vypuštění seznamů stanovených látek, a to v návaznosti na nové znění zákona, kdy seznamy těchto látek stanoví přímo Úmluva o zákazu vývoje, výroby, hromadění zásob a použití chemických zbraní a o jejich zničení. Dále je nově například upraven postup vedení evidence, který odráží stávající trend digitalizace těchto procesů a přinese snížení administrativní náročnosti jak našemu úřadu, tak adresátům.

Vyhláška nabyde účinnosti 1. ledna 2021.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…