Státní veterinární správa: 100 kg závadných živočišných produktů ve večerce na Českokrumlovsku

08.06.2022 22:11 | Tisková zpráva

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Jihočeského kraje provedli na základě podnětu společně s inspektory České inspekce životního prostředí, za asistence Městské policie a Policie České republiky, kontrolu maloobchodní prodejny typu večerka ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku.

Státní veterinární správa: 100 kg závadných živočišných produktů ve večerce na Českokrumlovsku
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Veterinární inspektoři odhalili v uzamčeném zázemí prodejny, označeném jako „soukromé prostory“, takřka 100 kg zdravotně závadných živočišných produktů.

Jednalo se zejména o mražené maso, bez možnosti určit jeho původ, mražené drůbeží maso, několik celých mražených oškubaných slepic, ale i produkty, u kterých se nepředpokládá využití k lidské spotřebě, jako byly např. spárky prasat, slepičí pařáty apod. Živočišné produkty byly bez jakékoliv identifikace, smyslově změněné – vysušené, často s námrazou. Prodejce k nim nedoložil žádné doklady o jejich původu.

Veterinární inspektoři živočišné produkty nezákonně uváděné na trh na místě znehodnotili a nařídili jejich neškodnou likvidaci. S chovatelem bude zahájeno správní řízení o přestupku. V něm mu hrozí pokuta do výše 50 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …