Státní veterinární správa: Ryby, mořské plody a masné produkty přepravovala dodávka při nevyhovující teplotě

24.07.2020 7:34

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Ústeckého kraje při společné kontrole s celní správou objevili dodávku převážející téměř 75 kg živočišných produktů při nedodržení požadovaných teplot.

Státní veterinární správa: Ryby, mořské plody a masné produkty přepravovala dodávka při nevyhovující teplotě
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Hlídka celního úřadu poblíž obce Kladruby na Teplicku zastavila vozidlo převážející potraviny živočišného původu, proto celníci na místo přivolali inspektory SVS pro Ústecký kraj k dalšímu prověření.

Veterinární inspektoři na místě zjistili, že dodávka přepravovala balené mořské ryby, plže, mlže a hlavonožce, dále se ve vozidle nacházely vepřové žaludky, vepřové uši, drůbeží pařáty, opracované tělo drůbeže s hlavou a pařáty vše zabalené v igelitových taškách. Balené mražené živočišné produkty byly přepravované při teplotě prostředí -10,8 °C a vyšší, část produktů tak byla již povolená a část potravin nesla známky opakovaného zamrazení. U balených živočišných produktů je přitom požadovaná teplota uchovávání stanovena výrobcem na -18 °C. Živočišné produkty zabalené v igelitových taškách neměly jakékoliv označení a postrádaly obchodní doklady. Přepravce potravin navíc neměl od SVS řádnou registraci pro přepravu potravin živočišného původu.

Inspektoři veškeré nebezpečné potraviny neznámého původu znehodnotili obarvením a přepravci nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku. Přepravci podle veterinárního zákona hrozí ve správním řízení pokuta až do výše 1 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…