Stipendisté Rádia Svobodná Evropa byli přijati na Ministerstvu zahraničních věcí

19.12.2017 8:41

V Černínském paláci se konalo setkání se skupinou mladých novinářů z Běloruska, Ruska, Ukrajiny, Kosova a Bosny a Hercegoviny. Tito novináři od začátku prosince působí v pražském ústředí Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) v rámci novinářských stipendií Václav Havel Journalism Fellowship a Jiří Dienstbier Journalism Fellowship, podporovaných MZV ČR.

Stipendisté Rádia Svobodná Evropa byli přijati na Ministerstvu zahraničních věcí
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V zastoupení náměstka pro řízení sekce bezpečnostní a multilaterální skupinu novinářů přijal ředitel odboru lidských práv a transformační politiky David Červenka, který ocenil výbornou dlouholetou spolupráci Rádia Svobodná Evropa s MZV a zdůraznil nenahraditelný přínos nezávislých médií a kvalitní novinářské práce k ochraně demokracie a lidských práv. Mladé novináře doprovodila ředitelka RFE/RL pro vnější vztahy a komunikaci Joanna Levison, jež na adresu stipendistů vybraných pečlivě z velkého množství uchazečů uvedla, „že představují naději pro budoucnost nezávislé žurnalistiky“.

Následná diskuse se zaměřila na výzvy, kterým nezávislí novináři při své práci čelí, i na aktuální politická témata v daných zemích. Program Václav Havel Journalism Fellowship, který vznikl v roce 2011 na základě společné iniciativy MZV a RFE/RL, je zaměřen na podporu perspektivních novinářů ze zemí Východního partnerství a Ruska. Program Jiří Dienstbier Journalism Fellowship podporuje již čtvrtým rokem mladé novináře ze zemí západního Balkánu. Nezávislost médií je jednou z priorit transformační spolupráce ČR. Prostřednictvím různých projektů MZV ČR na toto téma letos přispívá částkou přes 15 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…