Strakonický pivovar prodává speciál Dudák Letní s výrazným chmelovým aroma

29.05.2021 21:23

Strakonický pivovar Dudák prodává speciální pivo s názvem Dudák Letní. Podle sládka pivovaru Vlastimila Mateje půjde o lehké, světlé pivo s výrazným chmelovým aroma, s obsahem alkoholu 3,0 % obj.

Strakonický pivovar prodává speciál Dudák Letní s výrazným chmelovým aroma
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

Podobné pivo vařil sládek již loni a co se ohlasů i prodeje týká, bylo velice úspěšné. Prodávat se bude samozřejmě v sudech, k tomu litrových lahvích s patentním uzávěrem a nově také v klasických půllitrových lahvích, kam se bude stáčet filtrované pivo. To bude k dostání nejen na pivovarské prodejně, ale také ve vybraných prodejnách COOP.

„Dudák Letní je lehké pivo na léto, ale se zajímavou chutí a intenzivní hořkostí, což se nám soudě dle zájmu o něj v loňském roce podařilo. Letos bychom loňský úspěch rádi překonali a uvařili várky dvě a prodali dvojnásobné množství,“ uvádí sládek Matej. Stejně jako loni používá při vaření čistě zahraniční chmel.

„Jedná se o německý chmel Mandarina Bavaria, anglický Fuggles a nově i australský chmel Enigma. Výsledné aroma díky použitému chmelu Mandarina Bavaria připomíná citrusy a mandarinky,“ uvádí Matej. Chmel bude do piva opět přidaný i ve studené fázi zrání, tedy na poslední chvíli, aby vynikla jeho původní chuť.

„Je to pivo, které by mělo v horkých letních dnech osvěžit a zároveň je díky použití zahraničních chmelů svou hořkostí speciální,“ dodává sládek.

Stejně jako v loňském roce ho bohužel nebude možné ochutnat na tradiční Pivovarské pouti, kde mívaly strakonické letní speciály svou premiéru. V pořadí 21. Pivovarská pouť byla kvůli hygienickým opatřením znovu zrušená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…