Strakoničtí vojáci začali střežit muniční sklad ve Vrběticích

21.10.2015 11:10

Nafasování zbraní, kontrola materiálu a techniky, poslední pokyny před odjezdem. 147 příslušníků 25. protiletadlového raketového pluku vyrazilo ze Strakonic do Vrbětic na Zlínsku, aby zde zahájili střežení vnějšího perimetru areálu muničního skladu.

Strakoničtí vojáci začali střežit muniční sklad ve Vrběticích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

Pro některé z nich se nejedná o neznámý úkol. Téměř tři desítky strakonických vojáků zde totiž působily už během letošního července. Jedním z nich je i četař Tomáš Petrů, příslušník druhé baterie z 251. protiletadlového oddílu.

„V létě jsem byl zařazen do úkolového uskupení Bravo a spolu s dalšími kolegy jsme střežili určené stanoviště a přilehlý úsek. Byli jsme rozděleni do tří směn, které se střídaly,“ uvedl čtyřiadvacetiletý operátor odpalovacího zařízení.

Práci jim stěžovalo horké počasí, které v té době sužovalo celou republiku. „Horší to bylo ale v noci, kdy teplota výrazně klesla. I když se člověk celou dobu pohyboval, po několika hodinách v terénu byl opravdu zmrzlý. Je to ale úkol, který jsem obdržel, a splním jej tedy tak, jak to má být,“ doplnil strakonický voják.

„25. protiletadlový raketový pluk pro střežení vnějšího perimetru areálu muničního skladu ve Vrběticích vyčleňuje dvě úkolová uskupení. Jejich součástí budou pěší i motorizované hlídky. Naši vojáci zde budou působit do 3. listopadu, kdy je vystřídají jejich kolegové z 22. základny vrtulníkového letectva a 26. pluku velení, řízení a průzkumu,“ dodal major Petr Mikel, náčelník operačního oddělení strakonického útvaru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.