Strana Moravané zahájila kampaň k volbám do krajů a Senátu 2016

22.03.2016 9:38

Politická strana Moravané oznámila, že bude ve volbách do krajských zastupitelstev kandidovat ve všech sedmi krajích ležících zcela či zčásti na území Moravy, a to pravděpodobně samostatně s výjimkou Olomouckého kraje, kde jedná o koalici s hnutím Nezávislí.

Strana Moravané zahájila kampaň k volbám do krajů a Senátu 2016
Foto: archiv
Popisek: Ondřej Hýsek, předseda politické strany Moravané

Strana ukončila vyjednávání s hnutím Starostové a nezávislí, které po původní závazné nabídce koaliční spolupráce tuto svoji nabídku vzalo zpět, přitom stále nabízí kandidátům strany Moravané významné pozice na své kandidátce; z důvodu ztráty důvěry se předsednictvo strany Moravané rozhodlo v jednáních s hnutím STAN nepokračovat.

Lídrem v Jihomoravském kraji bude Ondřej Hýsek, předseda strany, zastupitel Brna – Králova pole a zástupce ředitele brněnského gymnázia. Kandidátky v ostatních krajích se postupně dotvářejí. Kampaň bude originální a levná s náklady cca 200.000,-Kč. Tematicky se zaměří na praktické dopady nefunkčnosti krajů v podobě nezvládnutého územního rozvoje, dopravní situace, problematického stavu školství, bezpečnostních rizik, památkové péče apod. Zároveň oživí veřejnou diskuzi o racionalizaci správy a samosprávy a sloučení problematických nefunkčních krajů do historicky osvědčených zemí. Z dalších témat bude v kampani upozorněno na časté nesprávné označování České republiky jako Čechy v některých médiích a také na neutěšenou situaci v Moravském zemském muzeu, kde budou Moravané požadovat okamžité odvolání nekompetentního ředitele Martina Reissnera. Kromě toho budeme i nadále požadovat návrat Muchovy Slovanské epopeje do Moravského Krumlova.

V senátních volbách jsou nejdále jednání s ODS o společném kandidátovi v některém z brněnských volebních obvodů – kandidaturu potvrdil univerzitní pedagog doc. Jiří Pernes, člen strany Moravané a bývalý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů.

Zástupci strany Moravané a spolku Moravská mládež se příští týden zúčastní Generálního sněmu Evropské svobodné aliance (strany Evropského parlamentu) na Korsice, kde zdůrazní nespravedlivé postavení Moravy a Moravanů v rámci České republiky. 30. září se pak v Brně uskuteční konference na téma Sebeurčení evropských regionů a nestátních národů, na níž vystoupí europoslanci a další představitelé spřízněných zemí a regionů např. ze Skotska, Katalánska či Slezska.

Další informace budou poskytnuty po konání 61. zemského sněmu strany Moravané v Bošovicích 9. 4. 2016, kdy vyjde i další číslo informačního bulletinu strany Moravské noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…