Středočeský kraj: Povodí Výrovky je prioritní oblast protipovodňové ochrany

10.04.2015 21:10

Pracovní skupina pro prevenci a zmírňování následků povodní, která je poradním orgánem hejtmana Středočeského kraje, zahrnula povodí řeky Výrovky na Kolínsku mezi prioritní oblasti z hlediska protipovodňové ochrany ve Středočeském kraji.

Středočeský kraj: Povodí Výrovky je prioritní oblast protipovodňové ochrany
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Důvodem je povodeň, která se tu před necelými dvěma lety prohnala a její možné opakování. Členové pracovní skupiny o tom jednali se zástupci obcí v povodí řeky na výjezdním zasedání v Pečkách 9. dubna 2015. Na programu schůzky bylo i projednání rozsahu analýzy, jejíž výsledky pomohou definovat další oblasti, kam mají být směřována protipovodňová opatření.

„Během povodní v červnu 2013 byla velikost kulminačního průtoku v oblasti obce Plaňany vyšší než stoletá voda a byl tu překročen stav pro III. stupeň povodňové aktivity o více než 2 metry. Z historických pramenů navíc vyplývá, že povodně se v tomto povodí vyskytovaly poměrně často,“ řekl na jednání předseda pracovní skupiny a náměstek hejtman pro oblast životního prostředí Marek Semerád (ČSSD).

Komplexní řešení srážko-odtokových vztahů v povodí

Z výše uvedeného důvodu bylo povodí významného vodního toku Výrovka vybráno jako jedna z prioritních oblastí, ve které bude zpracována analýza odtokových poměrů. Bodem jednání pracovní skupiny v Pečkách bylo i projednání rozsahu zpracovávané analýzy. Předmětem by mělo být komplexní řešení srážko-odtokových vztahů v povodí a analýza stávajícího stavu povodí respektive nalezení příčin nepříznivých odtokových poměrů a v dalším kroku návrh jejich řešení. Výstupem analýzy odtokových poměrů by mělo být definování oblastí, do kterých bude směřována realizace protipovodňových opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…