Středočeský kraj: Prestižní cenu Jože Plečnika obdrželi i Středočeši

06.10.2018 13:10

Mezinárodní den architektury byl příležitostí ke slavnostnímu udělení cen za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – cen Jože Plečnika. Ve Španělském sále Pražského hradu předal za Středočeský kraj toto ocenění řadě významných osobností středočeský radní JUDr. Robert Bezděk.

Středočeský kraj: Prestižní cenu Jože Plečnika obdrželi i Středočeši
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Cena nese jméno vynikajícího slovinského architekta Jože Plečnika, který významně ovlivnil především podobu hlavního města Prahy. Udělovala se u příležitosti celostátních oslav založení samostatné Československé republiky v roce 1918 v rámci slavnostního večera, který připomíná a vyzdvihuje význam československé architektury a stavitelství posledních 100 let.

Slavnostního předání se zúčastnilo více než 800 vybraných hostů, především architektů a příznivců architektury. Ocenění za Středočeský kraj získala řada osobností jako například prof. Ing. akad. arch. Alena Šrámková, prof. Ing. arch. Ladislav Lábus, Ing. arch. Josef Pleskot, prof. Ing. arch. akad. arch. Václav Girsa nebo doc. Ing. arch. Václav Aulický. Předávání cen Jože Plečnika je součástí oslav 100. výročí založení Československa pořádaných mezinárodním festivalem architektury a urbanismu Architecture Week Praha a Správou Pražského hradu.

Na tvorbě seznamu oceněných osobností se ve spolupráci s Czech Architecture Week podílely státní instituce a profesní organizace: Spolok architektov Slovenska, Obec architektů ČR, Foibos Books, ale také Krajské úřady, Krajská města, Hlavní město Praha, AUÚP, ČKAIT a další. Odborným garantem pro ocenění za střední Čechy byl Dr. Oldřich Janota.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…