Středočeský kraj: Středočeská záchranka vybuduje novou výjezdovou základnu v Jesenici u Rakovníka

12.10.2021 11:48

Středočeská záchranka bude mít od roku 2022 novou výjezdovou základnu, a to v Jesenici u Rakovníka.

Středočeský kraj: Středočeská záchranka vybuduje novou výjezdovou základnu v Jesenici u Rakovníka
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

Nová základna bude sloužit pro jednu posádku v systému RZP, která bude přesunuta ze stávajícího okresního stanoviště ZZS SČK Rakovník. Radní dnes schválili, že ZZS SČK může na zřízení základny použít peníze ze svého fondu investic. 

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

„Naše záchranná služba v současné době nedisponuje žádnými zázemními prostory v západní části rakovnického regionu, kde je potřeba zlepšit dostupnost přednemocniční neodkladné péče a zkrátit dojezdové časy v dané oblasti. Vznikem nové výjezdové základny ZZS SČK by byl splněn prioritní požadavek na zkrácení dojezdových časů posádek záchranky,“ uvedl radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

Základna by měla sídlit v areálu budovy čp. 420 v Plzeňské ulici. Prostory patří městu Jesenice, které je záměru nakloněné. Rekonstrukce vyjde na 2 miliony korun, záchranka na ni využije svůj fond investic. Zainvestování úprav ze strany ZZS SČK bude možné uplatnit (odbydlet) v rámci budoucího nájemního vztahu. Podle propočtů bude objekt bezplatně využíván přibližně 14 let. Termín realizace se předpokládá v roce 2022.

„Nová výjezdová základna by sloužila pro jednu posádku v systému RZP, která bude přesunuta ze stávajícího okresního stanoviště ZZS SČK Rakovník. Zrekonstruované zázemní prostory budou splňovat veškeré technické a věcné požadavky dle platné legislativy včetně hygienických, požárních a provozních norem,“ řekl ředitel ZZS SČK Pavel Rusý.

„Jsem rád, že díky vstřícnému a konstruktivnímu jednání s městem Jesenice vznikne v komplexu občanské vybavenosti moderní základna pro záchranku. Pro obyvatele západní části Rakovnicka je to bezesporu dobrá zpráva,“ uzavřel Pavel Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …