Středočeský kraj chce stavět kruhové objezdy a nové silnice za bezmála tři miliardy korun

22.12.2022 22:11 | Tisková zpráva

Krajští radní schválili další balík projektů, které přispějí k rozvoji krajské silniční sítě.

Středočeský kraj chce stavět kruhové objezdy a nové silnice za bezmála tři miliardy korun
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský kraj - logo

Celkové předpokládané náklady na rekonstrukce a budování nových komunikací jsou bezmála tři miliardy korun s DPH. Projekty zatím míří do investičního Zásobníku akcí 2021. Kraj na ně bude žádat dotace z národních i unijních fondů. 

Do Zásobníku akcí radní zařadili devět projektů. „Jsem nesmírně potěšen, že se výstavba a rekonstrukce pokračují tempem, který tento kraj nezažil. Víme, že v tomto ohledu máme vůči řidičům obrovský dluh, který se snažíme splatit i za předchozí krajské vlády. Projekty už jsou v různých stádiích rozpracovanosti. Předpokládáme, že v případě, že budeme v čerpání dotací úspěšní, většinu staveb rozjedeme v nejbližších třech až čtyřech letech,“ konstatuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy a pokračuje: „V tuto chvíli my a naše Krajská správa a údržba silnic řešíme zpracování projektových dokumentací, při kterých ještě například provedeme důslednou diagnostiku vozovek. Silnice jsou nejčastěji v nevyhovujícím technickém stavu, křižovatky nejsou přehledné.“

Do Zásobníku putují výstavby kruhových objezdů v Říčanech (silnice II/101 a III/33312) a Struhařově (silnice II/112), rekonstrukce a výstavba křižovatek na silnicích III/1024 v Řitce a dále opravy silnic mezi Vlastějovicemi a Pavlovicemi, Mstěticemi, Jirny a Úvaly, Oticemi a Všechromy, Řevnicí a Vížinou a Lazskem a Tochovicemi a přeložka silnice II/116 mezi Jinočany a Hlásnou Třebaní. „Na veškeré projekty budeme žádat dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury anebo z Evropské unie.  Dále budeme čerpat finanční prostředky i z rozpočtu kraje,“ uzavírá Karel Bendl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…