Středočeský kraj plánuje opravu průtahu Zlonína

06.01.2023 13:30 | Tisková zpráva

Zlonín by se měl do dvou let dočkat rekonstrukce silničního průtahu obcí. Krajští radní schválili zařazení projektu do investičního Zásobníku akcí 2021+. Je tak možné zahájit investorskou přípravu.

Středočeský kraj plánuje opravu průtahu Zlonína
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský kraj - logo

Kraj bude na opravu žádat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Na více než šestadvacet milionů korun by měla vyjít rekonstrukce silnice III/0093 ve Zloníně, tedy hlavního průtahu obcí. Kraj chce se s opravou začít do dvou let.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Jen v loňském roce jsme do investičního Zásobníku akcí zařadili desítky projektů a zahájili, díky úspěšnému čerpání unijních i národních dotací, řadu dalších investic. V tomto trendu hodláme pokračovat i letos. Tím, že jsme na dnešním jednání rady schválili zařazení opravy silnice ve Zloníně do investičního Zásobníku akcí, můžeme okamžitě zahájit investorskou přípravu,“ vysvětluje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Stavební práce začnou v případě, že kraj na rekonstrukci dostane dotaci ze SFDI. Ta by měla být ve stoprocentní výši. „Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje jsme dali za úkol rozjet veřejnou zakázku na dodavatele kompletní projektové dokumentace, inženýrské činnosti a autorského dozoru k projektu,“ informuje Karel Bendl.

Současný stav asi tři čtvrtě kilometru dlouhého úseku vykazuje poruchy typické pro staré vozovky. „Povrch je značně nerovný po předchozích opravách a vysoké zátěži v průběhu výstavby obytné zóny. Jde o síťový rozpad, praskliny, ztrátu makro anebo mikrotextury. Na vozovce je i řada výtluků. Jedná se o silnici s vyšší intenzitou osobní i nákladní automobilové dopravy,“ konstatuje Karel Bendl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…