Středočeský kraj pořídí IDSK dodávky pro zastávkovou službu

29.10.2022 20:15 | Tisková zpráva

Středočeský kraj pořídí dva užitkové automobily pro zastávkovou službu Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK). Sloužit budou pro údržbu zhruba jedenácti tisíc označníků zastávek v celém kraji. Nákup dodávek schválili krajští radní. Zakázka by měla vyjít na více než 2,4 milionu korun.

Středočeský kraj pořídí IDSK dodávky pro zastávkovou službu
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský kraj - logo

Označníky zastávek byly do majetku kraje převedeny od dopravců ve druhé polovině roku 2021 a nacházejí se na území celého Středočeského kraje. Převod se navíc týkal označníků rozličných konstrukcí, různého stáří a odpovídajících technických stavů.

Řádná údržba a v případě potřeby i obnova označníků, které jsou podle aktuální legislativy považovány za dopravní značení, je zákonnou povinností vlastníka anebo správce příslušné pozemní komunikace. Správa, údržba a obnova označníků je tedy nezbytná pro kvalitní fungování systému Pražské integrované dopravy (PID).

IDSK potřebuje pro zvládnutí množství činností a objemu práce dodávky s ložnou plochou nákladového prostoru alespoň 4,2 metru (délka označníku je cca 4 m). Takovéto vozy umožní operativně rozvážet nové nebo opravené označníky PID, svážet ty vážně poškozené po dopravních nehodách nebo živelních pohromách a zároveň plnohodnotně převzít činnost rozvozu provizorních označníků při výlukách v celém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …