Studenti mohou během tří let získat v Uherském Hradišti souběžně hned dva tituly

04.10.2017 14:31

Studenti ze Slovácka mohou jásat. Díky dnes podepsané dohodě mezi Obchodní akademií a Vyšší odbornou školou Uherské Hradiště (OA a VOŠ) a brněnskou Vysokou školou Karla Engliše (VŠKE) budou moci během tří let získat hned dva tituly. Díky nevídaně vysoké možnosti uznání kreditů za absolvované předměty může student během standardní délky studia absolvovat jak vyšší odbornou školu, tak bakalářský studijní program na vysoké škole. Takřka v jeden okamžik tak získá jak titul DiS. (diplomovaný specialista), tak titul Bc. (bakalář). Navíc drtivá část studia se bude odehrávat přímo v Uherském Hradišti.

Studenti mohou během tří let získat v Uherském Hradišti souběžně hned dva tituly
Foto: VŠKE
Popisek: JUDr. Zdeněk Koudelka, PhD., rektor Vysoké školy Karla Engliše

„Současní i budoucí studenti naší vyšší odborné školy získávají vynikající příležitost, jak maximálně zefektivnit své pomaturitní studium. Během tří let mohou absolvovat jak naši velmi prakticky orientovanou vyšší odbornou školu, tak díky uznání většiny kreditů zároveň dosáhnout na bakalářský titul. Vítám proto dojednanou spolupráci s Vysokou školou Karla Engliše, neboť našim studentům, ale také absolventům přináší možnost pokračovat ve vysokoškolském studiu, zvýšit si svoji kvalifikaci a tedy i schopnost uspět na čím dál náročnějším trhu práce,“ uvedl Ing. Jiří Durďák, ředitel Obchodní akademie a Vyšší odborné školy Uherské Hradiště.

„Na naši vysokou školu se často obracejí absolventi vyšších odborných škol a žádají o uznání kreditů. Díky tomu jsme zjistili, že s uherskohradišťskou OA a VOŠ máme velmi vysoký průnik v obsahu studia a díky tomu můžeme studentům uznat rekordních 109 kreditů. K absolvování bakalářského studia jim tak vyjma bakalářské práce chybí pouze dosáhnout dalších asi 59 kreditů a obhájit bakalářskou práci. A to je ideální příležitost, jak studium na obou školách maximálně propojit a také formálně institucionalizovat, abychom studentům ušetřili zbytečné papírování,“ řekl doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, PhD., rektor Vysoké školy Karla Engliše.

Obě školy proto na začátku října podepsaly v Uherském Hradišti smlouvu o spolupráci, která umožní de facto souběžné studium na obou školách. „V praxi to bude vypadat tak, že studenti ze Slovácka budou první dva roky standardně studovat naši veřejnou vyšší odbornou školu v Uherském Hradišti. Ve třetím ročníku se zároveň stanou studenty Vysoké školy Karla Engliše, kde výuka probíhá pouze v pátek a v sobotu a to také opět hlavně v sídle naší školy. Tím, že velká část kreditů se studentům započte i do bakalářského studia, budou muset zvládnout jen několik málo předmětů navíc, udělat předepsané zkoušky a napsat závěrečnou práci. Velkou výhodou přitom bude také fakt, že jak absolventská práce na VOŠ, tak bakalářská práce mohou být psány na stejné téma,“ upřesnil detaily ředitel Ing. Jiří Durďák.

„Naše vysoká škola je stejně jako OA a VOŠ Uherské Hradiště velmi prakticky orientovaná. Poskytujeme takové vzdělání, které studentů napomáhá k jejich skvělému profesnímu uplatnění s přihlédnutím k jejich dalším zájmům a rozvoji. Klademe důraz na odbornost, a také na vysokou pedagogickou erudici našich akademických pracovníků. Proto jsem přesvědčen o tom, že studenti ocení tuto spolupráci našich škol,“ dodal doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, PhD.

FOTO: JUDr. Zdeněk Koudelka, PhD. a Ing. Jiří Durďák, ředitel Obchodní akademie a Vyšší odborné školy Uherské Hradiště

Krátce o Obchodní akademii a Vyšší odborné škole Uherské Hradiště

OA a VOŠ Uherské Hradiště usiluje být moderní školou se stoletou tradicí, školou, která reaguje na potřeby společnosti i vzdělávaných jedinců, která sleduje dvě hlavní kritéria – kvalitu vnímanou především studenty a inovace.  Absolventy škola připravuje na výkon náročných povolání v oblasti ekonomických a právních činností v době stále rychlejších změny tak, aby nacházeli uplatnění v oboru za  10, 20 či 30 let. Více informací na www.oauh.cz

Krátce o Vysoké škole Karla Engliše

Posláním Vysoké školy Karla Engliše je najít vyváženou relaci mezi teoretickou podstatou vzdělání a nezbytnou praxí, která dává studiu patřičnou komplexnost. Student, který absolvuje vysokou školu, bude schopen uplatnit se v praxi rychleji a souvislosti bude chápat s patřičným nadhledem. Vysoká škola chce poskytovat vzdělání zahrnující jak teoretické přístupy, tak i praktické dovednosti, které jsou v současném turbulentním podnikatelském prostředí a ve veřejných organizacích žádány. Více na www.vske.cz

FOTO: JUDr. Zdeněk Koudelka, PhD. a Ing. Jiří Durďák, ředitel Obchodní akademie a Vyšší odborné školy Uherské Hradiště

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…