Suchý a Molavcová zazpívají písničky ze Semaforu v budějovickém rozhlase

09.09.2017 8:00

Středa 13. září se v Českých Budějovicích stane svátkem pro všechny příznivce divadla Semafor a dvou jeho legend - Jiřího Suchého a Jitky Molavcové. Oba se osobně představí ve velmi atraktivním písničkovém programu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Veřejná nahrávka začíná v 19 hodin.

Suchý a Molavcová zazpívají písničky ze Semaforu v budějovickém rozhlase
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ústřední dvojici v unikátní veřejné nahrávce na pódiu doprovodí skvělá kapela divadla Semafor pod vedením pianisty Jiřího Svobody.

Neměly by chybět klasické hity výjimečné autorské dvojice Suchý-Šlitr jako Blues pro tebe, Klokočí, Tři tety a řada dalších, ale i novější písničky, například Kdykoliv kdekoliv s hudbou Michala Pavlíčka a textem Jiřího Suchého.

Návštěvníci rozhlasových nahrávek mohou podpořit Nadační fond Českého rozhlasu, který pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým postižením. Když v den akce přispějí v rozhlasové recepci do pokladničky Světlušky, získají místenku s předstihem jako poděkování za podporu nevidomých a slabozrakých.

„V loňském roce lidé podpořili Světlušku částkou 24 tisíc korun. Těší mě, že tuto možnost si vybírá stále více a více lidí, přestože místenky nabízíme také volně ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Prostředky pomohly nevidomým i v Jihočeském kraji,“ doplňuje ředitel stanice Zdeněk Duspiva.

Herečka, muzikantka, spisovatelka, moderátorka a samozřejmě zpěvačka Jitka Molavcová má jižní Čechy velice ráda: „Vzpomínám si, jaké úspěchy jsme měli v Českých Budějovicích s Kyticí a jak nás obecenstvo vlídně přijalo. Také jsem v jižních Čechách točila s režisérem Vítkem Hrubínem, synem velkého českého básníka, televizní filmy, kde jsem s Michalem Tučným zpívala půvabné jihočeské lidové písničky Ty hvězdičko malá a Já, ubohá děvečka.“

„Miluju jihočeské rybníky a vůni tamních lesů. Jižní Čechy jsou pro mne zkrátka místo zaslíbené,“ dodává Jitka Molavcová.

Přijďte prožít krásný večer s Jiřím Suchým, Jitkou Molavcovou a jejich neobyčejný programem „Semafor U Tří lvů“ ve středu 13. září od 19 hodin v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky získáte v našem vysílání nebo v den koncertu v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1.

Podzimní večery s Českým rozhlasem České Budějovice si rozhodně nenechte ujít. Až do konce roku připravujeme množství zajímavých veřejných nahrávek hudebních vystoupení mnoha žánrů. Těšit se můžete na Věru Martinovou, Rozhlasový swingový orchestr s Annou a Felixem Slováčkovými, Iva Jahelku a řadu dalších.

Více informací se dozvíte na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…