Sudička pomohla pacientům

03.11.2017 14:05

Prvního listopadového dne se ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí, konal slavnostní křest nové zrekonstruované uveální ambulance očního oddělení a nemohly u toho chybět tři Sudičky.

Sudička pomohla pacientům
Foto: Agentura Martin Production
Popisek: herečka Vica Kerekes

Zakladatelce nadačního fondu Haně Ulmanové toto onemocnění bylo diagnostikováno již v patnácti letech a tak sama ví jak důležitá je podpora a informovanost.

“Bylo pro mě strašně těžké nemít se s kým podělit o své obavy a strach z téhle nemoci, která mě překvapila velmi brzy. Proto jsem nadační fond založila, aby pacienti mohli mezi sebou komunikovat a podělit se o své zkušenosti. K tomu slouží fórum, které najdete na našich webových stránkách. A protože uvealni pacient opravdu tráví na pravidelných kontrolách dlouhé hodiny, rozhodli jsme se zpříjemnit prostředí ambulance nákupem nového vybavení.”

Dalším cílem Sudičky je nyní sehnat finanční prostředky na přístroj Flare meter, který bude pro uveální ambulanci velkým pomocníkem při diagnostice a v České republice ho zatím žádná ambulance nemá. Pokud by se nadačnímu fondu podařilo přístroj pořídit, zařadila by se tak uvealní ambulance mezi špičková pracoviště v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…