Svaz průmyslu a dopravy podpoří soutěž pro žáky a studenty v Moravskoslezském kraji

16.10.2015 19:30

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) v příštím roce podpoří soutěž Inovační firma Moravskoslezského kraje, kterou vyhlašuje Moravskoslezský kraj a organizuje Agentura pro regionální rozvoj. SP ČR podpoří novou kategorii Inovátor junior, které se budou moci zúčastnit žáci základních a středních škol a studenti škol vysokých. Na dnešní panelové diskusi na téma „Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace“ v Ostravě to před zhruba stovkou přítomných podnikatelů a dalších odborníků řekl viceprezident SP ČR Jan Rafaj.

Svaz průmyslu a dopravy podpoří soutěž pro žáky a studenty v Moravskoslezském kraji
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

„Chceme tím podpořit rozvoj tolik potřebné spolupráce mezi školami a firmami. Naším cílem je, nenechal ležet ladem kreativitu mladých lidí a dát jim možnost, rozvíjet ji ve prospěch firem,“ uvedl Jan Rafaj. Výsledky nové kategorie již zavedené soutěže budou vyhlášeny v listopadu roku 2016.

Stranou snah o povzbuzení zájmu mladých lidí o studium technických oborů v Moravskoslezském kraji nezůstávají ani místní firmy a podnikatelé. Řadu zajímavých a lákavých programů pro mladé zájemce o techniku dlouhodobě připravuje Svět techniky – Science and Technology Center, který v areálu Dolních Vítkovic vybudovala společnost Vítkovice Holding, a.s., jejíž generální ředitel a předseda jejího představenstva Jan Světlík se rovněž zúčastnil dnešní diskuse.

S novou iniciativou ve prospěch podpory studia na technických školách přišla i společnost Třinecké železárny, a.s. Ve dnech 16. a 17. června příštího roku uspořádá Mezinárodní výstavu technických novinek, patentů a vynálezů. Účastníkům i návštěvníkům dnešní panelové diskuse to řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Jan Czudek. V rámci tzv. INVENT ARENY proběhne i čtvrtý ročník mezinárodních řemeslnických her učňů základních a středních škol. Soutěží v oborech elektrotechnik, hutník, mechanik a dalších se zůčastní studenti z  ČR, Slovenska, Polska, Maďarska, Německa a Rakouska.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…