Svaz průmyslu zorganizoval zasedání Česko-tchajwanské podnikatelské rady

29.06.2016 20:36

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) dnes v Praze ve spolupráci s CIECA (Chinese International Economic Cooperation Association), Ministerstvem průmyslu a obchodu a Inženýrskou akademií ČR uspořádal zasedání Česko-tchajwanské podnikatelské rady s cílem najít v ČR obchodní partnery pro tchajwanské firmy. Kromě zástupců českých firem se jej zúčastnili podnikatelé z desítky tchajwanských společností.

Svaz průmyslu zorganizoval zasedání Česko-tchajwanské podnikatelské rady
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Prezident SP ČR Jaroslav Hanák a Sean C. S. Hsu, předseda partnerské tchajwanské organizace CIECA, dnes také podepsali společný protokol o vzájemné spolupráci mezi oběma subjekty.

„Věřím, že návštěva této delegace v Praze bude velice úspěšná a přinese konkrétní pozitivní úspěchy,“ řekl ve své úvodní řeči prezident SP ČR Jaroslav Hanák. Připomněl, že Tchaj-wan je pro ČR významným obchodním partnerem – v loňském roce vzájemný obchod činil 28 miliard korun, přičemž se výrazně zvýšil export z ČR na Tchaj-wan.

Hlavním tématem letošního zasedání bylo technické vzdělávání a důležitost technické odborné přípravy pro budoucí povolání studentů a spolupráce podnikatelské sféry s univerzitami i v kontextu Průmyslu 4.0. Proto byli v tchajwanské delegaci zastoupeni kromě představitelů firem a obchodníků také členové vedení Tchajpejské národní technologické univerzity, za českou stranu se přišel se svými zkušenostmi podělit například šéf týmu pro přípravu iniciativy Průmysl 4.0 Vladimír Mařík.

„SP ČR loňský rok vyhlásil Rokem průmyslu a technického vzdělávání, v jehož rámci inicioval změny v systému vzdělávání,“ připomněl Jaroslav Hanák úspěšnou celoroční kampaň, jež podpořila povědomí o významu průmyslu pro ekonomiku u české veřejnosti.

Čeští a tchajwanští podnikatelé se takto sešli již popatnácté, předchozí setkání se uskutečnilo loni na Tchaj-wanu, kam zamířila podnikatelská mise uspořádaná SP ČR.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…