T-Systems: Nová studie. Velké objemy dat v centru pozornosti firemního IT

21.09.2012 12:14

TNS Infratest a T-Systems provádí analýzy v mezinárodním měřítku. 90 procent oslovených uvádí, že jejich zkušenosti s technologií zpracování informací v operační paměti jsou dobré či velmi dobré. Zpracování dat v operační paměti má přednost v oblastech, které mají kritický význam pro výkonnost.

T-Systems: Nová studie. Velké objemy dat v centru pozornosti firemního IT
Foto: red
Popisek: T-Systems

Dnešní výzvou pro firmy jsou rostoucí objemy dat, vyšší rychlost zpracování a zvýšená různorodost zdrojů a druhů dat. Společnost T-Systems pověřila firmu TNS Infratest, aby provedla anketu mezi manažery ICT z devíti zemí a širokého spektra různých odvětví na téma jejich strategie správy dat.  

Zjištění odhalila vysoké povědomí jak pracovat s velkými objemy dat (Big Data). Více než šedesát procent oslovených firem se domnívá, že mají snahu v této oblasti zavádět nejrůznější opatření. Přes čtyřicet procent respondentů, převážně z německých firem, konstatovalo, že již používají technologie zpracování v operační paměti (in-memory technologies) k analyzování dat, nebo tak hodlají učinit v blízké budoucnosti.

Princip zpracování v operační paměti (in-memory computing) umožňuje velmi rychlou analýzu velkých a složitých objemů dat. Scénáře jeho použití přesahují pouhé urychlení stávajících obchodních, podnikatelských procesů. Podniky se domnívají, že technologie in-memory je první velkou příležitostí pro inteligentní analýzy a vytváření základů pro nové produkty a služby.

Devadesát procent uživatelů zpracování dat v operační paměti s ním podle průzkumu má dobrou nebo velmi dobrou zkušenost. Firmy také uvádí, že aplikace zpracování velkého objemu dat v operační paměti používají zejména v oblastech kritických pro fungování firem. Zhruba polovina oslovených udala, že by při implementaci řešení velkých objemů dat angažovala externí poskytovatele. Sedm procent by upřednostnilo dodávku analýz jako komplexní službu.

Nejznámějšími aplikacemi zpracování velkoobjemových dat v operační paměti jsou podle výzkumu v celosvětovém měřítku Microsoft SQL Server 2012 (67%), SAP HANA (63%) a IBM Solid DB (33%). Znamená to, že se aplikaci SAP HANA dostává příslušné pozornosti cílových skupin pouhý rok po jejím uvedení na trh. Plných 19 procent dotázaných očekává, že se SAP HANA stane standardní databází pro prostředí SAPu.

„Výzkum ukázal, že problematika velkých objemů dat ve firmách nabývá na významu. Tato technologie mimo analýzy ohromného množství údajů zlepšuje výkonnost a firemní procesy,” uvedl Ulrich Meister, člen managementu společnosti
T-Systems pro oblast systémové integrace. “V této oblasti spatřujeme životně důležitý inovační potenciál pro zpřístupnění nových obchodních segmentů a aplikací.”

Studii “Kam kráčíte, velké objemy dat?” (Quo vadis Big Data?) lze stáhnout z www.t-systems.com/bigdata.

SAP HANA je registrovanou obchodní značkou SAP AG.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …