TATRA TRUCKS představuje TATRA FORCE „2018“

23.08.2018 17:29

Naše společnost TATRA TRUCKS a.s. představila na „Největším setkání požárních automobilů, jejich řidičů a posádek v ČR – Pyrocar 2018" jako novinku, vozidla obchodní řady TATRA FORCE s podstatně vylepšenou kabinou, jejíž konstrukční i technologické změny znamenaly výrazný posun v komfortu interiéru a bezpečnosti provozu.

TATRA TRUCKS představuje TATRA FORCE „2018“
Foto: Czechoslovak Group
Popisek: TATRA TRUCKS

 

Zlepšený průjezdní profil

Před třemi lety se stala součástí standardní nabídky vozidel obchodní řady TATRA FORCE modernizovaná kabina. Konstrukční i technologické změny znamenaly výrazný posun v komfortu interiéru a bezpečnosti provozu. Letos naše automobilka uvádí další podstatné změny u kabiny FORCE podílející se opět na vzrůstu přidané hodnoty včetně vyšší míry funkčnosti vnějšího tvaru kabiny s ohledem na typický provoz hasičských a záchranářských speciálů.

Z vnějšího pohledu doznala kabina, resp. její horní díl, střecha, modifikace v podobě „seřízlých" boků. Nový tvar zlepšuje průjezdní profil vozidla. Dalším vylepšením vnějšku kabiny je nová, tvarově čistější, čelní maska a osvětlení s technologií LED. Integrované denní svícení, mlhové světlomety a hlavní světlomety využívají nejmodernější a nejefektivnější praktickou technologii.

Zvětšený prostor pro posádku

Novinky interiéru kabiny jsou patrné ihned při otevření dveří, které nyní mají účinnější omezovače. Nové vnitřní výplně dveří poskytují větší, praktickou, plastovou kapsu na „drobnosti" a s prostorem na odložení např. 1,5 l lahve s pitím. Velkým zlepšením prošla též přístrojová deska, resp. panel přístrojů. Pod volantem je totiž umístěn zcela nový sdružený displej zobrazující všechny podstatné informace o vozidle.

Jednou z novinek interiéru nejvyšší důležitosti je ZVĚTŠENÝ PROSTOR PRO POSÁDKU. Díky vysunutí motoru více za kabinu vozu bylo možno posunout též o potřebný kus dozadu obě prostřední sedadla. Konstrukční opatření se dotýká velké části hnacího traktu vozidla a jedná se tak o komplexní zásah do celkového řešení vozidla.

V nově pojatém interiéru tak nejen, že posádka 1 + 3 má více místa, ale je možné i v této kombinaci obsazenosti kabiny vybavit vozidlo manuálním systémem řazení převodových stupňů.
V této souvislosti je však třeba zmínit, že vozidla TATRA FORCE i dalších obchodních řad (PHOENIX, TERRN01) mohou být osazena převodovku plně automatickou. Ta je právě z pohledu hasičských a záchranářských vozidel velmi důležitým prvkem. Řidič, jakéhokoliv formátu a zkušeností je s automatickou převodovkou podstatně jistější v řešení důležitých situací na silnici i mimo ni. Zvláště při přesunu do místa nasazení, kde jde o minuty a někdy dokonce i sekundy, rozvazuje automatická převodovka do jisté míry řidiči ruce. Neboť se nemusí starat o to, který převodový stupeň má zařadit. Jednoduchost a intuitivnost ovládání právě v těchto situacích jsou rozdílovým faktorem hovořícím jasně v prospěch vozidel TATRA vybavených automatickou převodovkou.

Vysoká míra jízdní stability

Díky vysokému stupni unifikace a neustálému vývoji jednotlivých zásadních částí podvozku a celého vozidla je dnes možné čerpat výhody z možností velmi jemného nastavení pneumatického systému odpružení všech náprav. Výsledkem je VYSOKÁ MÍRA JÍZDNÍ STABILITY vozidel TATRA, která je jednou z rozhodujících konkurenčních výhod. Tuto skutečnost výrazně oceňují právě hasiči či záchranáři, kteří v rámci svého pracovního nasazení prožívají dnes a denně kritické situace. Jistota, kterou jim dávají, v tomto ohledu, jízdní vlastnosti vozidel TATRA je velmi důležitá.

Kabina TATRA FORCE – provedení 2018
Konstrukční a technologické novinky:
- zvětšený prostor pro posádku
- modifikovaná střecha zlepšující jízdní profil
- účinnější omezovače chodu dveří
- nové vnitřní výplně dveří
- čtyři místa v kabině (1+3) i pro systém manuálně řazení převodovky
- sdružený display pod volantem
- hlavní světlomety LED
- mlhové světlomety LED
- integrované denní svícení
- nová čelní maska

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…