THMP: Povinné nošení respirátorů doplní plošné testování zaměstnanců antigenními testy

26.02.2021 19:35

Městská společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP) se v hlavním městě stará o celou síť veřejného osvětlení, provoz městského kamerového systému, osvětlování památek i správu věžních a veřejných hodin. Těžko si lze představit, že tyto technologie nebudou fungovat nebo budou fungovat jen v omezené míře. Aby proto společnost zajistila bezpečnost svých zaměstnanců a svůj plynulý chod ve zhoršující se pandemické situaci doprovázené zvýšeným výskytem mutací koronaviru, zavádí od příštího týdne kromě řady již fungujících opatření i pravidelné testování pracovníků na COVID-19 přímo na pracovištích THMP, resp. na centrále a dvou výjezdových střediscích. To bude probíhat dvakrát týdně a bude dobrovolné, nicméně doporučené ze strany vedení společnosti.

THMP: Povinné nošení respirátorů doplní plošné testování zaměstnanců antigenními testy
Foto: THMP
Popisek: Technologie hlavního města Prahy

„Vzhledem ke zhoršující se epidemické situaci jsme se spolu s představenstvem společnosti THMP rozhodli přistoupit k pravidelnému testování zaměstnanců přímo v místě jejich pracoviště. Dobrovolné antigenní testy přispějí k včasnému a plošnému rozpoznání možné nákazy COVID-19 a pomohou tak cíleně přijmout ta správná opatření k ochraně zdraví jejich pracovníků,“ uvedl radní Jan Chabr, do jehož gesce městská společnost spadá. Pokud test ukáže pozitivní výsledek, bezprostředně bude následovat PCR testování a okamžitý nástup do preventivní karantény do doby, než bude výsledek PCR testu znám.

Společnost THMP již rok funguje v režimu řady opatření s cílem eliminace rizika nákazy COVID-19 mezi svými více jak 200 zaměstnanci. „U koho to charakter práce dovoluje a lze plnit pracovní povinnosti bez omezení, ten pracuje na dálku z domova. Toho využívá asi 20 až 25 % zaměstnanců. Pokud to možné není, jako třeba u dispečerů, techniků nebo terénních pracovníků, děláme vše pro zajištění jejich bezpečnosti na pracovišti,“ vysvětlil místopředseda představenstva THMP Tomáš Novotný. Zaměstnanci tak při práci používají ochranné respirátory, mají k dispozici dezinfekční gely a pravidelně jsou jejich pracoviště i vozidla dezinfikována.

„Jsem rád, že se nám i v tuto vypjatou dobu daří v THMP zajišťovat profesionální práci a to včetně dodržování všech preventivních opatření,“ uzavřel radní Jan Chabr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…