TPCA posouvá vyhlášení grantového programu

12.03.2014 11:13

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën přispívá od roku 2004 každoročně na veřejně prospěšné projekty regionu prostřednictvím svého grantového programu.

TPCA posouvá vyhlášení grantového programu
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Za uplynulých devět ročníků již bylo podpořeno 159 projektů za více než 38 milionů korun. Grantový program však není jediný způsob podpory regionu. Celkem tak automobilka k letošnímu roku vložila do rozvoje Kolínska celkem 100 milionů korun. Další důležitý milník čeká TPCA v roce příštím. Sice 10 let od zahájení výroby. To jsou nejen příležitosti k oslavám, ale také k zastavení se a bilancování dosavadní činnosti celé firmy, včetně podpory regionálního rozvoje a společensky odpovědných aktivit.

Pro důkladné zmapování způsobů dosavadní podpory regionu, jejich efektivnosti a také vnímání těchto aktivit okolím připravila automobilka rozsáhlý průzkum. Dotazovat se bude zaměstnanců i veřejnosti. Získané informace použije k plánování a případně i přenastavení aktivit spadajících do oblasti společenské odpovědnosti tak, aby co nejlépe korespondovaly s potřebami regionu a odpovídaly jeho poptávce.

Za roky fungování grantového programu si žadatelé z řad obcí, neziskových organizací, zájmových skupin či škol a školek zvykli na harmonogram, který se letos změní. Průzkum, analýza a následné změny priorit podpory regionu odsunuly vyhlášení desátého ročníku grantového programu do poslední třetiny roku. „Věříme, že zájemci o grant využijí získaný čas k pečlivému propracování svých žádostí, aby měly co největší šanci na úspěch. Spolu s administrátorem, společností Prostor plus jsme žadatelům plně k dispozici a rádi jim při plánování projektů a sestavování žádostí poradíme,“ slibuje Monika Koťarová, která má v TPCA na starosti právě oblast podpory regionu.

Zároveň vyjadřuje obdiv k realizátorům podpořených projektů, ale i zatím nepodpořeným žadatelům: „Nesmírně si vážíme všech lidí, kteří prostřednictvím svých větších či menších projektů neustále rozvíjí a zkrášlují region. Jsou pro nás nepostradatelnými partnery v naplňování našeho cíle – být dobrým sousedem – a my jsme připraveni tuto spolupráci ve prospěch prostředí, ve kterém působíme, nadále podporovat.“

Od 27. února se kolínský výrobce malých aut chlubí novými webovými stránkami, které splňují veškeré požadavky na moderní web. Své místo má na stránkách také regionální podpora TPCA pro Kolínsko, kde najdete přehled veškerých podpořených projektů a dobročinných aktivit či filozofii, na které je společenská odpovědnost firmy založena. Pokud byste se chtěli zapojit do průzkumu a vyjádřit se k působení automobilky v regionu, můžete tak učinit prostřednictvím on-line dotazníku, který naleznete právě na webu www.tpca.cz v sekci TPCA pro Kolínsko. Průzkum bude uzavřen v úterý 22. dubna.

Výzva k podávání žádostí o podporu z grantového programu TPCA bude včas inzerována a zájemci nemusí mít obavy, že by ji nestihli zaregistrovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…