TV Nova se stala dobrým andělem

08.05.2013 21:16

Televize Nova i letos pokračuje ve svých pravidelných CSR a charitativních aktivitách. Ve spolupráci s nadačním fondem Dobrý anděl připravila charitativní kampaň pro podporu rodin zasažených rakovinou nebo jinou vážnou nemocí.

TV Nova se stala dobrým andělem
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

Televize Nova proto vytvořila sérii pěti televizních spotů, ve kterých bude prostřednictvím svých hvězd na obrazovce vybízet diváky, aby se také zapojili do pomoci rodinám s nezaopatřenými dětmi, kde otec, matka nebo některé z dětí bojují s rakovinou, a tato rodina se vlivem nemoci dostala do tíživé finanční situace.

Televize Nova vytvořila ve spolupráci s nadačním fondem Dobrý anděl charitativní kampaň na podporu stejnojmenného dárcovského sytému, prostřednictvím kterého na měsíční bázi adresně rozděluje příspěvky od dárců mezi rodiny, které se vlivem vážné a dlouhodobé nemoci některého z jejich členů dostaly do finanční tísně. Generální ředitel TV Nova Jan Andruško a zakladatel nadačního fondu Dobrý anděl Petr Sýkora dnes společně s hvězdnými dobrými anděly kampaň představili na tiskové konferenci. Kampaň pro podporu nadačního fondu Dobrý anděl odstartuje na televizních obrazovkách dnes po Televizních novinách.

„Je nám ctí, že jsme se mohli stát dobrými anděly. Televizi Nova není lhostejný osud lidí, které zasáhla těžká životní situace. A je velmi smutnou realitou, že každý třetí obyvatel České republiky v průběhu svého života onemocní rakovinou. Jako nejsledovanější televize jsme se rozhodli využít své unikátní mediální síly a natočit a odvysílat pro tuto kampaň sérii spotů, které budou diváky vybízet, aby se k nám přidali,“ říká Jan Andruško.

Na dnešní tiskové konferenci, kterou uváděla moderátorka TV Nova Lucie Borhyová, byla přítomna i řada populárních tváří, které se dobrovolně rozhodly Dobrému andělovi pravidelně přispívat. Jde o Markétu Fialovou, Danu Morávkovou, Emmu Smetana, Danielu Šinkorovou, Josefa Klímu, Reye Korantenga, nebo Jana Šťastného. Dalšími hvězdnými dobrými anděly se stali Zlata Adamovská, Renáta Czadernová, Markéta Častvaj Plánková, Michaela Badinková, Jan Čenský, Petr Rychlý a Ondřej Brzobohatý.

„Tato pomoc je adresná, tak přesně vím, komu jde. Může to potkat kohokoliv z nás v jakémkoliv věku. Čili pomůžete-li někomu jinému, můžete předpokládat, že on zase pomůže vám, až budete v nouzi,“ říká Josef Klíma.

Na tiskové konferenci byli ale kromě „dobrých andělů“ přítomni i lidé, kterých se nemoc přímo dotýká a zásadně tak ovlivnila jejich život. Svůj šťastný příběh zaplněnému sálu řekl i mladý motokrosový závodník Kamil Dostál, který minulá léta úspěšně bojoval s leukémií. Nemoc neovlivnila jen jeho život, ale i životy jeho nejbližších. „Moc děkuju za pomoc. Všechny peníze šly na léky a na to, aby moji rodiče mohli být co nejvíc se mnou,“ říká Kamil, který se mohl i díky zmíněné pomoci vrátit na motokrosový okruh, aby se o uplynulém víkendu stal rovnou vítězem závodu.

Všichni, kteří by se chtěli stát dobrými anděly, tak mohou učinit prostřednictvím webových stránek dobryandel.cz, kde najdou všechny potřebné informace.

Televize Nova se k podobným charitativním aktivitám věnuje pravidelně. V letošním roce například podporuje osvětovou kampaň proti AIDS, stojí i za osvětou problematiky domácího násilí, stalkingu, a v neposlední řadě kontinuálně pomáhá opuštěným zvířatům. V uplynulých letech se TV Nova věnovala také podpoře Národního registru dárců kostní dřeně v rámci kampaně Zapište se někomu do života!. Během šesti týdnů trvání kampaně se do registru zapsalo 5 500 nových členů, přičemž obvyklý roční „přírůstek“ je 1 500 registrovaných. TV Nova je často samotným iniciátorem vzniku takových aktivit. Například v minulém týdnu pod záštitou Nadace Nova, která po celou dobu své historie podporuje děti z dětských domovů, seniory v domovech důchodců, hendikepované, nemocné, ale také opuštěná zvířata, proběhl v O2 aréně 18. ročník charitativního koncertu Chceme žít s Vámi, který potěšil více než sedm tisíc hendikepovaných dětí i dospělých z celé České republiky. Televize Nova pak svým divákům každý den pomáhá i prostřednictvím Televizních novin, kde díky rubrice Na vaší straně bojuje proti potravinovým řetězcům nebo stojí na straně těch, kteří to v danou chvíli opravdu nemají jednoduché.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…