Technologická agentura ČR: Otevírají se možnosti výzkumné spolupráce s provincií Ontario

02.09.2017 17:00

Technologická agentura ČR (TA ČR) uzavřela memorandum o porozumění s Ministerstvem pro výzkum, inovace a vědu ontarijské vlády. Hlavním cílem spolupráce obou institucí je zejména společná podpora projektů aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje.

Technologická agentura ČR: Otevírají se možnosti výzkumné spolupráce s provincií Ontario
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Ontario má největší ekonomiku a je nejdůležitějším průmyslovým centrem ze všech kanadských provincií a teritorií. Společné projekty výzkumu a vývoje přispějí k růstu konkurenceschopnosti českých subjektů a k prohloubení výzkumné spolupráci mezi Českou republikou a provincií Ontario.

170901 podpis MoU Ontario

Memorandum o porozumění má podpořit a propagovat bilaterální a multilaterální spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje mezi Českou republikou a Ontariem. Praktickým vyústěním spolupráce obou institucí bude společná podpora projektů aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje, v rámci kterých, budou spolupracovat české podniky a výzkumné organizace s partnery z kanadské provincie Ontario. TA ČR pro tuto spolupráci hodlá využít své programy zaměřené právě na spolupráci se zahraničními partnery DELTA, respektive DELTA 2.

„Program DELTA je zaměřen na podporu spolupráce v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji prostřednictvím společných projektů podniků a výzkumných organizací podporovaných TA ČR a významnými zahraničními technologickými a inovačními agenturami či jinými obdobnými institucemi, se kterými má agentura navázánu spolupráci,“ vysvětlil Petr Očko, předseda TA ČR (více o programu DELTA a dosud vyhlášených veřejných soutěžích).

Za Technologickou agenturu podepsal memorandum Petr Očko, předseda TA ČR, a za ontarijskou vládu Reza Moridi, ministr pro výzkum, inovace a vědu kanadské provincie Ontario.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…