Telefónica O2: Část telefonních budek slouží zákazníkům jen díky reklamě

22.07.2013 19:00

Několik set veřejných telefonních automatů (VTA) po celé České republice se udržuje jen díky tomu, že je na nich umístěna reklama. Reklamní plocha je součástí 10 000 telefonních kabin, v nichž jsou umístěny telefonní automaty. V současné době je v provozu na 14 000 telefonních automatů.

Telefónica O2: Část telefonních budek slouží zákazníkům jen díky reklamě
Foto: red
Popisek: O2

Výhodou reklamy na telefonních kabinách je její umístění v životní velikosti na úrovni očí, která je nepřehlédnutelná. Další předností je fakt, že se telefonní automaty nachází téměř všude, hlavně tam, kde jiní nejsou - historická centra, chráněné oblasti, malá města, pěší zóny a sídliště.

Za rok 2012 bylo uskutečněno z veřejných telefonních automatů přes 6,5 milionů hovorů. Celkem lidé vhodili do telefonních automatů více než 10 milionů kusů mincí včetně euro mincí o celkové váze přibližně 50 tun. Průměrná délka hovorů trvá něco málo přes jeden a půl minuty.

Nejvytíženější automaty jsou v turisticky exponovaných oblastech a na nádražích a v centrech velkých měst, z těch se volá i dvacetkrát denně. Mezi taková místa patří v Praze letiště Václava Havla, Hlavní nádraží a Václavské náměstí stejně tak jako Hlavní nádraží v Brně. Obecně jsou nejméně využívané telefonní automaty v malých nebo okrajových obcích s malým počtem a pohybem obyvatel. Reklamní prostor na síti VTA prodává přímo společnost Telefónica Czech Republic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…