Televize Barrandov odhalila protiprávní jednání České pošty

12.04.2017 18:00

Reportéři TV Barrandov poukázali na porušování smlouvy ze strany distributora tisku a poškozování zájmu vydavatelství Empresa Media, ke kterému došlo tento týden v jednání státního podniku Česká pošta.

Televize Barrandov odhalila protiprávní jednání  České pošty
Foto: TV Barrandov
Popisek: TV Barrandov

Na problémy s doručováním zásilek či neefektivní hospodaření, kvůli kterému musí stát do České pošty investovat stamiliony korun, poukázal minulý týden ekonomický týdeník Faktor S z vydavatelství Empresa Media. Manažery státního podniku ale kritické informace rozhořčily natolik, že svým podřízeným rozeslali interní instrukce, v nichž je vyzývají, aby časopis kvůli článku o fungování státního podniku neprodávali.

A tak, jak zjistili reportéři TV Barrandov, začal časopis mizet z prodejních míst na pobočkách, byl automaticky stažen z pultů, a dokonce zařazen mezi neprodané výtisky. Jinde pošta aktuální číslo magazínu zabalila do neprůhledného obalu, aby nebyla vidět obálka, jež poštu kritizuje. Takový krok však státní podnik nesmí bez souhlasu vydavatele časopisu učinit. Proto byla záležitost v současné chvíli předána do rukou právních zástupců, kteří se jí budou zabývat.

Reportáž o praktikách České pošty doplněnou vyjádřením jejího tiskového mluvčího Matyáše Vitíka můžete sledovat dnes, 12. dubna, v pořadu Naše zprávy v 18.30 na TV Barrandov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…