Toulcův dvůr: Adoptované jedličky z Vánoc se vrací přírodě

12.03.2018 8:06

Před Vánoci probíhala na pražském Toulcově dvoře adopce jedliček a nyní přichází čas na jejich návrat do přírody. Jejich výsadba se s adoptivními rodiči uskuteční v sobotu 7. dubna 2018 v údolí Břežanského potoka.

Toulcův dvůr: Adoptované jedličky z Vánoc se vrací přírodě
Foto: toulcuvdvur.cz
Popisek: Středisko ekologické výchovy Toulcův dvůr - logo

Jedná se o lokalitu, kam jedle bělokorá přirozeně patří a již se tam vysazovala. Lokalita Břežanského údolí je nedaleko největšího keltského oppida v Čechách. Je symbolické, že akce proběhne v den, kdy se po celém světě slaví svátek svatého Patrika, patrona Irů, který původní Kelty pokřesťančil.

Hradiště Závist bude také následným cílem všech sázejících jednotlivců i rodin. „Po samotné výsadbě si prohlédneme tuto rozlehlou památku a jednáme i o možnosti, že by nás provedl nějaký zasvěcený odborník,“ poodkrývá plán Lenka Skoupá, předsedkyně Toulcova dvora. Setkání má kromě samotného sázení charakter setkání lidí, kteří mají podobné zájmy a pohled na svět. Před vánočními svátky se v hostivařském ekocentru prodalo sto jedlí a předpoklad je, že velká část vlastníků, jednotlivců i rodin, se akce zúčastní. „Jsme zvědaví, jak si adoptivní rodiče užili s jedličkami Vánoce a těšíme se na jejich zážitky, příběhy a případně i fotografie. Je to takové smysluplné a milé završení tohoto projektu,“ dodává Lenka Skoupá Sraz sázejících je v 10:00 před kapličkou ve Lhotě u Dolních Břežan.

Do přírody se dostane i podstatná část zbylých jedlí, ale jejich vlastníci volí individuální formu a místo v blízkosti svého obydlí či chalupy. Projekt adopce Vánočních jedlí bude probíhat i v roce 2018.

Více informací o akci naleznete na: www.toulcuvdvur.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…