Tourfilm se mění – CzechTourism podpoří snímky soutěžní sekce TourRegionFilm

15.09.2019 14:47

Nejstarší mezinárodní festival filmů s cestovatelskou tématikou na světě Tourfilm mění podobu. Pořadatel, jímž je agentura CzechTourism, do budoucna finančně podpoří pouze soutěžní část a propagovat bude finálové snímky ze sekce TourRegionFilm, které lákají diváky do regionů České republiky.

Tourfilm se mění – CzechTourism podpoří snímky soutěžní sekce TourRegionFilm
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Státní agentura CzechTourism postupuje jako správný hospodář,“ uvádí Klára Dostálová ministryně pro místní rozvoj a doplňuje: „Ukázalo se, že odborné diskuse a výměnu zkušeností zajišťuje CzechTourism v rámci jiných projektů nebo ji poskytují komerční subjekty. Ušetřené prostředky agentura použije na propagaci návštěvnosti regionů a přispěje tím k vytváření nových pracovních míst.“

V České republice je již dobře zavedeno několik festivalových formátů s obdobným konceptem, jaký měl Mezinárodní festival filmů s cestovatelskou tematikou Tourfilm (např. Expediční kamera, Kolem světa, Snow Film Fest, Mezinárodní festival outdoorových filmů nebo Festival 5 kontinentů na Go Region Tour). Do budoucna pak bude CzechTourism dál podporovat domácí soutěžní sekci TourRegionFilm, která zapadá do koncepce rozvoje domácího cestovního ruchu.

„Festival byl založen před padesáti dvěma lety, kdy jsme nemohli cestovat. Dnes, kdy je možné vyjet prakticky kamkoliv a na YouTube jsou tisíce cestovatelských videí, je možné využít tyto finanční prostředky mnohem efektivněji,“ vysvětluje ředitel agentury CzechTourism Jan Herget. „Do budoucna se proto zaměříme na podporu jen té části festivalu, která rozvíjí domácí cestovní ruch.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…