Tripartita projednala aktualizaci Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti ČR pro rok 2016

15.12.2015 10:15

Členové Rady hospodářské a sociální dohody ČR se v pondělí 14. prosince 2015 sešli na Úřadě vlády na svém posledním letošním jednání, jehož důležitým bodem byla aktualizace Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti ČR. Dalším tématem byla současná situace ve zdravotnictví či analýza nabídky a poptávky na trhu práce.

Tripartita projednala aktualizaci Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti ČR pro rok 2016
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Akční plán reaguje na aktuální i dlouhodobé hospodářské potřeby země a byl koncipován na roky 2014 a 2015. Hlavní splněnou prioritou bylo zefektivnění čerpání fondů Evropské unie a snížení nezaměstnanosti. Dalším úspěchem je větší podpora exportu a příprava novely zákona o veřejných zakázkách, která už vstoupila v platnost. (http://www.vlada.cz/assets/media-centrum/dulezite-dokumenty/141120_AP_2material_po_vlade.pdf)

V dalších letech chce vláda na úspěchy navázat. Mezi její hlavní úkoly patří prosazení připravené legislativy, a to především zákona o veřejných zakázkách a stavebního zákona. Za druhé pak klade velký důraz na efektivní čerpání evropských fondů. Věnovat se chce také zaměstnanosti, protože v České republice je stále řada zaměstnavatelů, kterým chybí kvalifikovaná pracovní síla a musí kvůli tomu například i omezovat výrobu.

Sociální partneři dnes projednali také materiál Ministerstva zdravotnictví, který informuje o aktuálním a personálním stavu v systému veřejného zdravotnictví. Vyhodnotili také Akční plán na podporu malých a středních podnikatelů na rok 2015 a zabývali se návrhem na rok příští. V neposlední řadě řešili možnost ratifikace úmluvy mezinárodní organizace práce č. 131 o stanovení minimálních mezd z hlediska stávající legislativy a praxe a analýzu nabídky a poptávky na trhu práce.

Příště se Rada hospodářské a sociální dohody sejde 1. února 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…