Trofej Zlatých řídítek si odnese také slavný Mick Doohan

13.02.2018 14:07

Velké cti se dostane vítězi ankety o nejlepšího českého motocyklového závodníka roku 2017. Ručně vyráběnou trofej Zlatých řídítek totiž obdrží kromě něho také pětinásobný mistr světa královské disciplíny GP do 500 cm3 Mick Doohan. Ten cenu obdrží coby Osobnost světového motorsportu.

Trofej Zlatých řídítek si odnese také slavný Mick Doohan
Foto: Autodrom Most
Popisek: Zlatý volant - logo

Stane se tak 22. února na galavečeru tradiční ankety Zlatý volant. „Pro oceněné i pro nás je velkým svátkem, že budeme mít čest Micka Doohana na naší akci přivítat. Je opravdovou živoucí legendou motocyklové světa,“ říká o účasti australského „mistra driftu“ organizátorka Zlatých řídítek Jana Svobodová z agentury Pozitif. Cenu Doohanovi předá současná ministryně obrany Karla Šlechtová, která je zároveň velkou fanynkou motocyklového sportu. Trofej Zlatých řídítek nejlepšímu českému závodníkovi předá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Dvaapadesátiletý Michael „Mick“ Doohan je australskou motocyklovou legendou. Zlatou érou pro něj byla 90. léta, kdy získal jako první závodník na světě pět let po sobě titul mistra světa v kategorii do 500 cm3 Grand Prix silničních motocyklů, předchůdce dnešní MotoGP. Nelze pochybovat o tom, že má na Česko dobré vzpomínky. Vítězné vzpomínky! Vyhrál Velkou cenu České republiky v roce 1994 a také závod v České republice o tři roky později. Mick Doohan vyhrál celkem 54 velkých cen a úspěšnější jsou už jenom osminásobný mistr světa Ital Giacomo Agostini a přirozeně jeho krajan Valentino Rossi.

Vizualizace letošního finále

„Ačkoli dnes Mick Doohan jezdí závody už jen pro zábavu a věnuje se především koučinku mladých jezdců a výchově motocyklistů obecně, osobní setkání s ním bude pro každého velkým zážitkem. I když je to profesionál každým coulem, rozhodně nepatří mezi žádné suchary,“ dodává Jana Svobodová. Anketa Zlatá řídítka je mladším sourozencem dnes již tradiční ankety Zlatý volant. Letos bude vyhlášen její již 12. ročník a jde o přední českou anketu v oblasti motorsportu, kde o vítězích rozhoduje odborná porota. Za závodní sezónu 2017 jsou již známí tři finalisté. Jejich konečné pořadí však bude odtajněno až příští týden na galavečeru v Letňanech. Finalisty jsou: Libor Podmol, vicemistr světa v FMX, Václav Milík, vítěz Zlaté přílby 2017, jezdec MS MotoGP Karel Abraham. „Každý z porotců vybral tři jména z celkem 95 jmen, což rozhodně není lehká volba. Už proto, že musí vybírat z šesti zcela rozdílných kategorii: závody silničních motocyklů počínaje a specifickým trialem konče,“ vysvětluje Jana Svobodová.

Vítězové ankety Zlatý volant 2016

V anketě Zlatá řídítka v loňském ročníku uspěli Jakub Kornfeil (1. místo), Jaromír Romančík (2. místo) a Václav Milík (3. místo). Slavnostní předání Zlatých řídíte se uskuteční v rámci galavečera Zlatého volantu 22. 2. 2018 v Kongresovém sále PVA v Praze. Program začíná od 17.00 h a vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro.

Slavnostní večer na pražském Žofíně

O Zlatém volantu:
Zlatý volant je nejstarší česká anketa v oblasti motorsportu, která za dobu svého trvání nezměnila ani svůj název ani hlavní trofej. Uděluje se od roku 1976 nejlepším automobilovým závodníkům. Hlavní trofeje se předávají v pěti kategoriích: Závody na okruzích, rally a maratony, autokros a rallyekros, závody do vrchu, motokáry, cena Elišky Junkové a osobnost světového motorsportu. Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…