Turistický spolek Lipenska: Známým vyšebrodským kempem projde 150 Krampusáků

02.11.2022 21:20 | Tisková zpráva

Více než 150 čertů, tzv. Krampusáků přijede do Vyššího Brodu. V sobotu 12. listopadu se zde chystá největší akce svého druhu na Lipensku, které se účastní 11 Krampus skupin z České republiky a Rakouska. Chybět nebudou ani čerti s plamenomety a ohnivými efekty.

Turistický spolek Lipenska: Známým vyšebrodským kempem projde 150 Krampusáků
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

„Akce je výjimečná v tom, že se bude konat v parku mezi stromy. V ostatních městech chodí čerti přímo v centru města. Park se vzrostlými stromy má ale úplně jinou atmoaféru,“ uvádí Dita Kaiserová, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu. Jde o druhý ročník této akce, které se loni zúčastnilo více než 800 diváků. To z ní dělá nejvíce navštívený program v tomto městě s cisterciáckým klášterem, které má zhruba 2600 obyvatel. „V loňském roce to byla opravdu nejnavštěvovanější akce roku. Proto jsme se rozhodli pochod Krampusáků zahájit koncertem oblíbené kapely Satisfvcktion, která svou hudbou jistě akci rozhýbe a rozjede,“ doplňuje Kaiserová.

Pekelná přehlídka s názvem Krampas Lauf se bude konat v Kempu pod hrází. Velkou výhodou tohoto místa je, že se jedná o parkovou část kempu, jsou tam vzrostlé stromy a ty akci dodají příhodnou atmosféru. Pochod a výběr pozvaných krampus skupin s místními organizátory plánuje skupina Krampas X.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

"Určitě stojí za to se do Vyššího Brodu na Krampusáky vypravit. Tahle akce se prostě vryje do paměti na dlouhou dobu. Je mimosezóna a vůkol není tolik lidí, takže bude fajn naplánovat výlet do Vyšáku na dva i tři dny a užít si krásné podzimní přírody v okolí města. Navštívit vyšebrodský klášter, zajít na Wolfgangovy vodopády, Čertovu stěnu, třeba zajet do Rožmberka a pak se pekelně pobavit v Kempu pod hrází," zve a doporučuje Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska.

Ve Vyšším Brodě mají na adventní čas naplánovanou řadu atraktivních akcí. Kromě jiných se například v sobotu 10.12. bude konat „Vánoční inspirace“, kde je připraven program pro děti v podobě vánoční pohádky, andělské pošty, kreativních dílen, připravené jsou také zabijačkové hody a jarmark řemesel.

V létě se ve klášterní zahradě konala série koncertů ve spolupráci s Jihočeskou filharmonií, hojně navštívená byla Svatobartolomějská pouť a nesmíme zapomenout ani na 48. ročník Plavby kuriozních plavidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …