U kulatého stolu MMR se sejde Evropská komise a zástupci odborné veřejnosti

14.06.2018 22:20

Třetí Kulatý stůl k budoucnosti politiky soudržnosti s podtitulem Quo Vadis „Cohesion Policy“? se uskuteční v pátek 15. června v prostorách Akademie veřejného investování Ministerstva pro místní rozvoj.

U kulatého stolu MMR se sejde Evropská komise a zástupci odborné veřejnosti
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Na jednání se setkají přední představitelé Evropské komise a zástupci českých institucí s představiteli odborné veřejnosti. Akce bude od 13.30 hod. vysílána on-line na stránkách ČTK www.ceskenoviny.cz.

„Kulatý stůl pořádáme již po třetí. První proběhl v červnu minulého roku a zatím poslední letos v březnu. Je to koncept, který se nám osvědčil – jedná se o jedinečnou příležitost jak odborné veřejnosti, která se podílí na čerpání z evropských fondů, ukázat vývoj v přípravě příštího programového období, a také získat zpětnou vazbu z praxe,“ podotkla náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Ministerstva pro místní rozvoj Olga Letáčková a dodala: „Třetí kulatý stůl bude výjimečný v tom, že se ho zúčastní i představitelé Evropské komise.“

Hlavním cílem třetího kulatého stolu je seznámení se s návrhy pravidel politiky soudržnosti po roce 2020. Návrhy představí zástupci Evropské komise – jmenovitě generální ředitel pro regionální politiku Marc Lemaître, ředitel pro audit Franck Sébert (oba z Generálního ředitelství pro regionální politiku) a zástupce vedoucího oddělení pro Polsko, Českou republiku a Slovensko Michael Morass (z Generálního ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti). Za českou stranu s příspěvky vystoupí náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Ministerstva pro místní rozvoj Olga Letáčková, náměstkyně ministra sekce mezinárodní vztahů Ministerstva financí Lenka Dupáková a státní tajemník pro evropské záležitosti z Úřadu vlády ČR Aleš Chmelař. Úvodní slovo pronese ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na Kulatý stůl byli pozváni také partneři ze státní správy, krajů, měst a obcí, zástupci odborových, zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a členové akademické i expertní obce včetně neziskových organizací a dalších partnerů, kteří jsou buď přímo, nebo zprostředkovaně zapojeni do implementace Evropských strukturálních a investičních fondů v ČR.

Jednání bude přenášeno živě na stránkách ČTK www.ceskenoviny.cz, kde bude k dispozici i záznam akce. Akci organizuje Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…